As dori sa imi dati un sfat.Suntem doi frati.Mama a decedat acum 11 ani iar tata anul trecut in luna septembrie.Acum as dori sa incep demersurile pentru succesiune.Eu sunt casatorita si locuiesc cu familia mea .Tata a locuit impreuna cu fratele meu.Mentionez ca fratele nu este casatorit.Bunurile care fac obiectul succesiuni sunt urmatoare;casa in care a locuit fratele cu tata,o anexa care acum 4 ani a luat foc si la care nu s-a mai facut nimic,curte si gradina.Eu as vrea ca anexa care a fost arsa sa o repar si sa imi construesc doua camere.Ca sa pot construi,sotul meu spune ca vrea sa fie trecut si el in acte.Fratele meu spune ca sa trec totul pe mine si lui sa-i dau drept de uzufruct viager.Sau daca as vrea sa mentionam ca el sa ramana cu casa iar mie sa-mi ramana anexa si gradina trebuie facuta partajare care presupune masuratori?Cum ma sfatuiti sa procedez?
Impartire ca la carte.Fiecare cu partea lui.Cu masuratori...tot ce trebuie.Lui sa-i revina partea pe care este casa si dvs va luati partea cu anexa.Asa evitati toate problemele.