avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proceduri pentru iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proceduri pentru iesire din indiviziune

As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp extravilan impreuna cu o alta familie iar acum am dori sa impartim terenul in doua.
Si inca o nelamurire, la incheierea contractului de vanzare cumparare am primit de la notar doar contractul de vanzare cumparare. trebuia sa ne inmaneze si alte documente cum ar fi planul terenului in posesia caruia am intrat, un istoric etc ?
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 14:49, 13 Octombrie 2009
buna ziua!
trebuie sa faceti documnetatie cadastrala de dezmabrare, act de dezmembrare autentic la notariat, iar dupa aceea sa face actul de partaj in forma autentica.
Daca ati cumparat terenul inainte de 2005 cand se putea face o vanzare si fara documentatie cadastrala poate notarul nu a avut ce plan cadastral sa va inmaneze si in situatia aceasta ar trebui sa aveti in vedere ca inaintea actelor mentionate mai sus de d-na avocat Ioana ar trebui mai intai sa intocmiti Cartea Funciara a imobilului. In toate cazurile ar fi trebuit ca notarul daca nu v-a inmanat actele referitoare la istoricul imobilului in original macar sa va fi atras atentia sa faceti niste copii legalizate. Si inca ceva, actul de dezmembrare si partaj voluntar se pot face intr-un singur act.
buna!
sunt noua pe site si nu stiu daca e forumul corect pentru problema mea...am nevoie de un ajutor.situatia e urmatoarea....socrul meu are un teren de 27,25 ari pe care vrea sa-i imparta in 4 parti egale pentru cei patru copii.problema e ca noi vrem sa vindem acest teren care ii revine sotului meu.ce procedura trebuie urmata ca sa putem vinde?trebuie facuta dezmembrare si pusa pe numele sotului meu?pentru ca toata suprafata e pe numele socrului meu.sau donatia ar fi o solutie?care ar fi cea mai ieftina solutie?
multumesc anticipat
Ar trebui ca socrul dvs. sa intocmeasca in primul rand Carte Funciara pentru cele 25,25 ha, apoi sa faca o propunere de lotizare in 4 loturi, urmata de un act de dezmembrare facut la notar. Dupa ce socrul are 4 imobile de sine-statatoare poate sa va faca acte pentru fiecare sau, cu acordul lui, pentru a fi mai ieftin, poate socrul direct sa vanda lotul dvs. si sa va dea banii ( ca sa nu platiti 2 randuri de acte). Din punct de vedere al taxelor ar fi mai ieftina donatia pentru ca intre rude de gradul I nu se percepe impozit la stat si ar fi recomandabila si pentru ca respecta vointa reala a partilor ( vanzarea poate fi atacata pe motiv de donatie deghizata) si mai ales daca le face tuturor copiilor donatii nu ati avea de ce sa va temeti
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care ... irina_irina irina_irina Buna ziua! Socrul meu trebuie sa faca actele pt un teren pe care sunt 2 case (a lui in care locuieste si inca una in care stam noi, adica copilul lui cu ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumpărare Anca Vasilica Anca Vasilica Buna ziua! Am început o construcție împreună cu logodnicul meu la soacra mea pe pe acelasi pamant unde este si casa ei doar ca este separat nu este legat ... (vezi toată discuția)
Dupa dezmembrare e necesara carte funciara pentru fiecare lot? margaritar26 margaritar26 Parintii mei au o casa si teren cu supraf de 800 m. Vor sa ne dea casa si terenul mie si surorii mele astfel: casa si supraf de teren pana la 400 m surorii ... (vezi toată discuția)