avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata la intretinere

Avem intr-un apartament 2 musafiri care au stat 14 zile. Cum se procedeaza cu plata la intretinere? Se pot pune la plata proprietarul, avand in vedere ca asa au fost 2 si nu unul cum spune legea si normal au acumulat 28 de zile ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:55, 20 Ianuarie 2018
numarul de persoane trebuie declarat pe propria raspundere de proprietar.
Ce se propune aici se numeste "militie spirituala" !
In instanta nu poti sa probezi ca au stat 14 zile.
Si daca ai proba, 14 zile insemana mai putin de 15, deci zero persoane la intretinere !

@Dr.Virgil Dan Amza,
Faza aceasta cu "militia spirituala", observ ca va pasioneaza si la 2-3 luni o aruncati pe forum. Ei, daca va place expresia, dati-ii bataie, ca este bine asa....
Adica am un vecin care declara constant 3 persoane in evidenta si eu stiu ca are 5, ce tre' sa fac sa nu cad in pacatul militiei-politiei spirituale? Sa-l iau de gat pe impostor sau sa merg la asociatie si sa-i intreb pe cei responsabili despre situatie? Ce pot sa-mi raspunda asociatia - pai este declaratia pe proprie raspundere a proprietarului, da?
Dvs. personal, nu stiu daca stati la bloc, ati dat vreo declaratie scrisa depre nr. de persoane care locuiesc in locuinta dvs. avand in vedere ca este situatia ce-a mai des intalnita la modificarea parametrilor intr-o as. prop.?
La noi in asociatie este un obicei: daca un proprietar solicita scaderea de la plata cheltuielilor pe persoana a unei persoane pe o perioada de 1-2 luni (cerere/declaratie pe proprie raspundere) si de fapt nu mai pleaca, acesta nu mai vine sa-si retraga cererea/declaratia pe proprie raspundere intocmita initial. Aflam acest lucru cu totul intamplator de la un "militian spiritual", de fapt un vecin de-al lui. Ce ziceti de aceasta situatie, mai ales in situatia - stiti bine ca asociatia afiseaza listele de plata cu cel putin o luna in urma, fata de luna curenta si evidentele se mai pierd pe drum.
Ce poate face as. prop., il "taxeaza" pe netrebnic in luna urmatoare cu 1-2 persoane in plus? Cum se procedeaza la dvs.? Aveti o reglementare in acest sens?
Per total, faza este ca unii chiar forteaza nr. de 15 zile despre care vorbeam de parca cineva sta sa contorizeze ce si cat a stat musafirul la el. Asta este, oare cine ne invata aceste smecherii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane in plus fara cerere Elenapusa Elenapusa Doamna administrator a trecut la apartamentul meu un numar de 4 persoane, pe luna mai 2016, in contextul in care noi suntem 2. Abia din luna iunie 2016 vom fi ... (vezi toată discuția)
Abuz al administratorului - trecerea unei persoane in plus la intretinere Clear Clear Buna ziua, Administratorul asociatiei m-a intrebat daca sunt doua persoane pentru ca vecinii mei asa i-au spus,i-am explicat ca sunt doar eu in apartament dar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! fiți amabili, sunt chiriașa, am prieten de o luna ... Aliely Aliely Bună ziua! Fiți amabili, sunt chiriașa, am prieten de o luna de zile care vine destul de des la mine. Întrebarea mea este... Pentru asociația de locatari, ... (vezi toată discuția)