avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Hotărâre judecătorească
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Hotărâre judecătorească

Bună ziua, sunt în Spania și vreau sa cer pensia alimentara ce nu a plătit-o demult tatăl copiilor. Avocatul de aici mia cerut sa cer din România Certificarea hotărârii de divorț din art. 54 și 55.1 din Regulamentul 44/2001 al Consiliului. Unde se poate cere și cat poate costa în total cu tradus?
Cel mai recent răspuns: Sorina V , utilizator 22:51, 16 Ianuarie 2018
Tatăl unde este?
Bună seara, îmi cer scuze pt ca nu am dat mai multe amănunte. În 2005 eu și tatăl copiilor am venit în Spania pt a câștiga un trai mai bun, în acest timp a apărut fetita care acum are 10 anișori și băiatu de 7 ani. In Sept 2015 am luat drumuri diferite și am depus dosarul pentru pensia alimentara a micuților, procesul sa terminat în Mai 2016 din care tatăl este obligat sa plătească suma de 330€ pe luna pentru amândoi copii începând din Ianuarie 2016.Avand restanta de 4 luni el îmi plătea în fiecare luna suma de 330 fără sa mai dea și ceva din urma și se mai acumula cate 2-3 luni fără sa plătească. Din Martie 2017 pana în luna Ianuarie 2018 și cele 4 luni din urma nu a plătit absolut nimic și de aceia am hotărârea sa ii deschid dosar aici in Spania pentru a nu ma deplasa eu ori de cate ori sunt citata la judecătorie. Eu si copiii suntem stabiliți în Spania pentru ca aici sau născut, tatăl lor de asemenea locuiește în Spania dar în al sat.Avocatul de oficiu de aici mia cerut sa cer Certificarea hotărârii de divorț din art. 54 și 55.1 din Regulamentul 44/2001 al Consiliului pentru care trebuie sa fac procura unei persoane ce mia zis dansul dar îmi cere suma de 140€ pt care mie mi se pare foarte scump pentru a cere un certificat de la grefier.De aceia am decis sa scriu în acest forum sa stiu mai bine cum stau lucrurile și dacă este nevoie ii fac procura mamei mele. O seara buna și mulțumesc foarte mult pt interes de a răspunde la întrebarea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea reclamantului la proces Petra Florescu Petra Florescu Bună ziua.Procesul de divorț sa terminat în 2016,sa stabilit o suma pt pensia alimentara a celor 2 copii,copii rămânând în grija mea,având custodie ... (vezi toată discuția)
Custodie, pensie alimentara AncaDumitru07 AncaDumitru07 buna ziua! sunt rezidenta in Cipru ( de 6 ani)si sunt divortata cu un baietel de 7 anisori, iar fostul meu sot este in Romania. mi`am scos divortul si pensia ... (vezi toată discuția)