Buna ziua.
Cu toată stima si cu tot respectul vă solicit ajutorul pt că nu stiu cui să mă îndrept cu această întrebare,tare m.aș bucura dacă a.ţi putea să mă ajutaţi cu răspunsul.
Eu mă aflu în concediul de maternitate iar cel mic va face 2 ani în februarie 10.Pt ca nu am cu cine sa.l las,iar la noi în zonă nu există creșă,decât grădinita de la 3 ani,sunt nevoită sa rămân cu el acasă,însemnând să îmi dau demisia la fabrica la care sunt angajată.Am sunat pt informaţii si mi sa spus că dacă lichidez cu o lună înaintea împlinirii vârstei copilului de 2 ani(cu preaviz)sau mai târziu nu contează,ultima lună din maternitate nu o voi primii.Precizez că sotul nu lucrează.
Intrebarea mea sună asa:
Este adevărat?
Mulţumesc tare frumos pt timpul acordat acestui mesaj si pt raspuns dacă cunoasteti demersurile acestea,pt ca eu chiar nu mă pricep.
O zi plăcută.
Dacă tatăl refuză intrarea în concediul pentru creșterea copilului sau nu a realizat in ultimii 2 ani, anteriori nasterii copilului, timp de 12 luni venituri supuse impozitului, pentru a opta pentru concediu crestere copil, concediul acordat mamei va fi micșorat cu 1 lună, iar indemnizația cuvenită lunii respective nu va mai fi plătită.