avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul de ștergere date legea 677/2001
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul de ștergere date legea 677/2001

Doresc să aflu cum procedez pentru a șterge datele cu caracter personal referitoare la actele trimise angajatorului pentru angajare : CI , acte studii , certificat naștere și căsătorie . Menționez că nu mai lucrez la acest angajator și nu știu dacă le protejează conform legii . Îi pot solicita să șteargă din arhiva electronică ( mail , foldere ) și sa distrugă actele trimise ?Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 17 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are cum sa stearga anumite date.

In baza art.7 alin.(7) din HG 905/2017, datele din registrul general de evidență a salariaților și dosarele personale ale fiecărui salariat se păstrează în condiții corespunzătoare, care să asigure securitatea datelor, precum și respectarea prevederilor legale privind protecția datelor cu caracter personal și ale art. 25 din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la statele de plată. Angajatorii răspund pentru asigurarea acestor condiții, precum și pentru orice prejudiciu produs salariatului sau oricărei alte persoane fizice sau juridice prin încălcarea acestor obligații.

Dosarul personal al salariatului cuprinde cel puțin următoarele documente: actele necesare angajării, contractul individual de muncă, actele adiționale și celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea și încetarea contractelor individuale de muncă, acte de studii/certificate de calificare, precum și orice alte documente care certifică legalitatea și corectitudinea completării în registru.

In speta, termenul de pastrare este de 50 de ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar personal / pontaj / stat de plata AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Cu privire la dosarul de personal și pontajul care indica ora de intrare si ora de iesire: 1/ Dosarul de persoanl este obligatoriu sa existe ... (vezi toată discuția)
Dosarul unui angajat -urgent Roxana83 Roxana83 Dosarul unui angajat se tine la punctul de lucru fara personalitate juridica sau la sediu social , si ce acte ar trebui sa fie la punct de lucru pentru itm . ... (vezi toată discuția)
Acte angajare gica1 gica1 Ce acte trebuie sa fie la dosarul unui angajat IN PREZENT? (vezi toată discuția)