avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dosar personal / pontaj / stat de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dosar personal / pontaj / stat de plata

Buna ziua,

Cu privire la dosarul de personal și pontajul care indica ora de intrare si ora de iesire:

1/ Dosarul de persoanl este obligatoriu sa existe in format fizic, sau este in regula daca exista CIM, AA si orice alt document ce tine de modificarea CIM - semnate si opisate la dosar, iar tot ce tine de acte angajat doar in format electronic? Asta in cazul unui control ITM.

2/ Pontajul si statele de plata pot fi arhivate doar in format electronic, sau este necesar sa fie printate, semnate si arhivate in format fizic?

Multumesc

Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2020
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:25, 15 Octombrie 2020
1. Conform H.G. nr.500/2011 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, dosarul de personal trebuie să conțină actele angajatului (în copii certificate ”conform cu originalul” de către inspectorul de resurse umane, iar în original, contractul de muncă, acte adițional, fișa postului, fișa medicală. Că le țineți apoi și în format electronic reprezintă un plus.
2. Pontajele și statele de plată pot fi ținute în format electronic, dar trebuie să aveți dovada plății drepturilor salariale (semnătura salariatului pe fluturașul de plată, dacă nu semnează pe staul de plată).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
H.G. nr.500/2011 este abrogata ... in prezent, avem HG 905/2017.

HG 905/2017
art. 7
(1) Angajatorii prevazuti la art. 1 au obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariatii incadrati cu contract individual de munca, de a-l pastra in bune conditii la sediul angajatorului sau, dupa caz, la sediul secundar daca este delegata competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, precum si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
(2) Dosarul personal al salariatului cuprinde cel putin urmatoarele documente: actele necesare angajarii, contractul individual de munca, actele aditionale si celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca, acte de studii/certificate de calificare, precum si orice alte documente care certifica legalitatea si corectitudinea completarii in registru.
....
Buna ziua!

Ma puteți ajuta cu o prevedere legala din care rezulta ca statele de plata pot fi păstrate electronic? Si nu e obligatoriu sa fie printate?

Multumesc anticipat!
Cum suntem obligati sa arhivam statele de plata
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de ștergere date legea 677/2001 Soimu Soimu Doresc să aflu cum procedez pentru a șterge datele cu caracter personal referitoare la actele trimise angajatorului pentru angajare : CI , acte studii , ... (vezi toată discuția)
Dosarul personal al salariatului - ce trebuie sa contina si ce risca angajatorii daca nu il intocmesc? Valentin_buzau Valentin_buzau Dosarul personal al salariatului - ce trebuie sa contina si ce risca angajatorii daca nu il intocmesc? Cine imi poate spune ce trebuie sa contina acest ... (vezi toată discuția)
Verificare angajare florea123Utc florea123Utc Buna ziua ! Am o rugaminte la d-voastra ... as dori sa aflu cum se poate verifica daca persoana la care sunt angajat a inregistrat contractul la ITM. Ideea ... (vezi toată discuția)