avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum aflu platile, nu cheltuielile si cum generez un ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum aflu platile, nu cheltuielile si cum generez un flux de numerar folosind balanta contabila?

Pentru a afla efectiv ce plati au fost facute in decursul unei perioade ce conuri contabile trebuie adunate/scazute, etc.? Prin plati ma refer la suma totala scoasa din firma pentru toate cheltuielile, de la materiale la energie electrica, de la utilaje la personal, inclusiv tva-ul. Cheltuielile cu materialele de exemplu tin cont doar de materialele consumate in perioada respectiva, nu de totalul materialelor achizitionate.
De asemenea, este posibil sa se genereze un flux de numerar (cash flow) folosind doar conturile contabile, daca da, unde se gaseste un astfel de model specific cu conturile?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:09, 18 Ianuarie 2018
Da, se poate din conturile de banca, casa, avans decontare sa se vada ce plati s-au facut, printr-o centralizare, daca programul de conta va permite. De exemplu, prin banca plati facute pe cont 401, 404, plati de credite, taxe, etc. La fel la incasari. Bineinteles trebuie tinut cont si de dif de curs valutar. Va recomand sa va faceti un exemplu prin t-urile contabile ca sa vedeti cum functioneaza ca principiu si apoi sa extrapolati la balanta/conturile d-voastra. Oricum ar trebui sa vedeti si conturile, nu cred ca din balanta ati putea, mai ales daca s-au facut inregistrari de genul compensari intre conturi.

De exemplu din inreg 401 = 5121 1000 lei se stie ca este iesire de numerar pt plata de furnizori, etc. Dar din 401 = 609 10 lei nu stiti din debit 401 ca e plata, pt ca nu e, este doar o red primita. De asta spuneam ca doar din balanta nu puteti stii exact.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcarea din gestiune alsatraiteur alsatraiteur Buna ziua ! Am o societate cu mai multe cladiri (hale) pe acest teren care-mi apartine. Eu consider ca societatea mea este un TOT si ca daca fac lucrari la o ... (vezi toată discuția)
Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Linie de credit luciapap luciapap Buna ziua,am cateva problema iar daca ma ve-ti ajuta va voi fi recunoscator. 1.am un contract de linie de credit la B-ca Transilvania din 01.06.10,acest ... (vezi toată discuția)