avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca zilierilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca zilierilor

persoana cu incapacitate de boala gradul 3 cu drept de lucru poate lucra ca zilieri si pe ce perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 18 Ianuarie 2018
Poate lucra maxim 4 ore/zi pe o durata de maxim 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic, cu excepţia zilierilor care prestează activităţi în domeniul creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, precum şi activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităţilor acreditate; în cazul acestora, perioada nu poate depăşi 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.
Daca se incadreaza cu 1/2 norma cu CIM,contributii angajat le plateste la salar + pensie sau doar la salar?!
Nu-i corect sa se retina contributiile la un salar intreg pt 1/2 norma!
Zilierii nu incheie c.i.m.

Raportul de muncă dintre zilier şi beneficiar se stabileşte în condiţiile prevăzute de lege, prin acordul de voinţă al părţilor, fără încheierea, în formă scrisă, a unui contract individual de muncă.

Pentru veniturile realizate din activitatea prestată de zilieri nu se datorează contribuţiile sociale obligatorii nici de către zilier, nici de către beneficiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

25 de zile calendaristice in mod continuu ?? Underworld86 Underworld86 Buna ziua! Poate cineva sa explice exact ce inseamna \"25 de zile calendaristice in mod continuu\" ? Legea 52/2011 - modificata in 2019. (vezi toată discuția)
Buna ziua. cate ore are dreptul sa lucreze un zilier major intr-o ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua. Cate ore are dreptul sa lucreze un zilier major intr-o saptamana. Are voie sa lucreze simbata si duminica? Multumesc (vezi toată discuția)
Termene de completare și transmitere registru zilieri si plata nina.m nina.m Reglementarea privind termenele de completare și transmitere a Registrului de evidenta a zilierilor, cu datele prevăzute la art. 7 alin. (3), sunt stabilite ... (vezi toată discuția)