avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Formular 600 se poate depune retroactiv?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Formular 600 se poate depune retroactiv?

Daca in 2017 am avut sub 12×1900 venit cumulat din PFA si investitii (dividente si vanzare de actiuni), nu depun formular 600. Dar daca in 2018, pe la jumatatea anului voi depasi cu mult veniturile din investitii (pe care nu le poti previziona), se poate depune formularul in decurs de 30 de zile de la depasirea plafonului 12×1900? Sau cum se procedeaza pt a putea sa platesc in 2018 contributiile sociale pt aceasta?
Cel mai recent răspuns: Ile Ion , Alte profesii 13:02, 18 Ianuarie 2018
Se compara cu valorile de anul trecut si apoi va ramane asa si se va plati cass si cas tot anul acesta daca anul trecut a fost peste plafon, sau nu se va plati deloc daca a fost sub..
Multumesc pentru raspunsul prompt. Inseamna ca in ianuarie 2019 cand voi depune F600 estimand 2018, atunci voi plati CAS si/sau CASS. Pai inseamna ca se plateste "la zi" cumva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit, cas , cass pe dividente ? alex5 alex5 Buna ziua, aud tot felul de discutii pe tema noilor prevederi legislative dar nu mi-e clar : in cazul unui salariat normal cu contract de munca pe termen ... (vezi toată discuția)
Cass la dividente pentru microintreprindere Mihai_Virgil Mihai_Virgil Buna ziua, Detin o microintreprindere unde anul trecut am fost salariat cu jumatate de norma si am platit contributia pentru sanatate la salariu (CASS), ... (vezi toată discuția)
Cand se plateste cass pe dividentele din 2018 ?! avo7 avo7 Buna ziua, Nu am inteles cum se platesc contributiile acelea la sanatate (micro fara salariat). Se platesc contributii la sanatate in 2019 pt 2018 daca ... (vezi toată discuția)