avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Formular 600 2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Formular 600 2018

Buna ziua, obligatia de a depune formularul 600 in 2018 - si deci si obligatia de plata a CAS-CASS, apartin oricarei persoane care obtine venituri ca persoana fizica, deci inclusiv de angajati (deja contribuabili la sistemul public de sanatate) care obtin venituri din dividende, sau care transfera valori mobiliare etc., sau doar persoanelor inregistrate si care obtin venituri din activitati independente ? De asemenea, veniturile extrasalariale mai mari de 12 salarii minime brute, inseamna suma incasata sau eventuala diferenta castig / pierdere ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Calin Oachis , utilizator 15:48, 18 Ianuarie 2018
Nu are importanta ca mai aveti in alta parte un contract de munca. La tranzactionarea pe bursa de valori aveti in vedere doar castigul din activitatea anului trecut, cel care apare pe adeverinta primita de la broker la inceputul anului acesta pentru anu 2107.
Ok, in concluzie oricine a obtinut astfel de venituri pe persoana fizica in 2017 trebuie sa depuna formularul si datoreaza cas / cass. Lucrurile pot fi insa destul de nuantate, ce se intampla daca din tranzactionari ai pierdut, daca ai iesit complet de pe piata si deci nu mai estimezi asemenea venituri in 2018 etc.....?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe pentru tranzactii pe bursa md20 md20 Buna ziua, As dori sa stiu ce contributii trebuie platite in cazul in care se obtin venituri din tranzactii pe bursa (forex, actiuni) si nu exista nicio ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din dividende la societati listate la bvb carmen2019 carmen2019 Buna ziua. Sunt persoana fizica si obtin venituri doar din activitatea de transfer titluri de valoare si valori mobiliare, cat si din dividende acordate de ... (vezi toată discuția)
Baza calcul cass din castigul inregistrat la bursa ene laurentiu ene laurentiu In anul 2018 am obtinut venituri din dividende la bursa de cca 27.000 lei (pentru anul anterior), peste plafonul de 22.800 lei pentru care trebuie depusa ... (vezi toată discuția)