avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Baza calcul cass din castigul inregistrat la bursa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Baza calcul cass din castigul inregistrat la bursa

In anul 2018 am obtinut venituri din dividende la bursa de cca 27.000 lei (pentru anul anterior), peste plafonul de 22.800 lei pentru care trebuie depusa declaratia unica si calculata cass. Tot in anul 2018 am inregistrat si pierderi din restructurarea portofoliului de cca 5000 lei. In acesta situatie, la determinarea bazei de calcul pentru cass se scade pierderea din castigul inregistrat din dividende? In aceast ultima situatie as fi sub plafonul de declarare.
Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:54, 1 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa primiti in luna ianuarie de la broker fisa cu castigul sau pierderea inregistrata pentru 2018 si numai dupa aceea veti completa si depune declaratia unica. Oricum, chiar daca veti fi sub plafonul pentru cass, va trebui sa depuneti declaratia unica chiar si pentru pierderea din tranactiile de pe bursa, pierdere care va putea fi recuperata in urmatorii sapte ani.
Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dividende bursa gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Sunt incepator in domeniul investiilor pe bursa si nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare: Am investit anul trecut o suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru depasire plafon venituri din dividende maracinel maracinel Buna ziua. Am o intrebare si pana acum nimeni nu a stiut sa ma lamureasca exact. Cazul meu: am venituri din dividende (obtinute din cumparare actiuni la bvb) ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica-cass dividende puni diana puni diana Daca o persoana fizica obtine venituri din dividende in 2018, peste plafonul de 22.800, plateste CASS 2.280. In declaratia unica la 1.5 Venit si/sau castig din ... (vezi toată discuția)