avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sunt PFA cu norma de venit. Trebuie să depun D600 ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sunt PFA cu norma de venit. Trebuie să depun D600 dacă nu am alt venit?

Sunt PFA cu norma de venit.
In trecut mi s-a spus ca daca nu sunt schimbari la PFA, atunci nu mai trebuie sa depun nicio declaratie (pt ca atunci o sa se ia in considerare declaratia pe care am depus-o acum 2-3 ani)

Ar trebui totusi sa depun D600? Nu mai am alte venituri.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gistra , utilizator 15:53, 18 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In trecut vi s-a spus cum era atunci. Legislatia fiscala se modifica foarte mult.

Da, trebuie daca:

1.1. În ceea ce priveşte contribuţia de asigurări sociale:

Persoanele fizice care nu sunt exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale, potrivit prevederilor art. 150 din Codul fiscal, care realizează venituri din activităţi independente, din una sau mai multe surse de venit prevăzute la art. 148 alin. (2) din Codul fiscal, datorează contribuţia de asigurări sociale dacă îndeplinesc următoarele condiţii, după caz:

c) valoarea lunară a normelor de venit, obţinută prin raportarea normelor anuale de venit la numărul lunilor de activitate din cursul anului după aplicarea corecţiilor prevăzute la art. 69 din Codul fiscal, este cel puţin egală cu nivelul salariului de bază minim brut pe ţară în vigoare în luna ianuarie a anului pentru care se stabileşte contribuţia, în cazul contribuabililor care în anul fiscal în curs desfăşoară activităţi impuse pe bază de norme de venit;

1.2. În ceea ce priveşte contribuţia de asigurări sociale de sănătate:
Persoanele fizice care nu se încadrează în categoriile de persoane exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, potrivit prevederilor at. 154 din Codul fiscal, datorează contribuţia dacă realizează venituri anuale cumulate cel puţin egale cu 12 salarii de bază minime brute pe ţară din una sau mai multe surse de venituri, din următoarele categorii:
a) venituri din activităţi independente;

Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Am inteles. Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce formular depun la anaf daca am venituri din mai multe surse sub 12 salarii minime pe economie in 2018 (1900 lei) Epuree Epuree Cei care au venituri din mai multe surse, sub 12 salarii minime, si vrea sa plateasca doar CASS prin optiune, ce formular depune si unde bifeaza numai pentru ... (vezi toată discuția)
Depun d600? moonprincess moonprincess Buna ziua, Stiu ca am obligatia, in calitate de PFA, de a depune D600 pana la sfarsitul acestei luni. Am totusi o nelamurire. Din diverse surse inteleg fie ... (vezi toată discuția)
Vanzare haine pictate manual Remus_Rares Remus_Rares Buna ziua , As dori sa va intreb , in ce conditii pot vinde produse handmade fara a fi in ilegalitate? se poate face acest lucru fara a fi PFA ,sau SRL. etc.? ... (vezi toată discuția)