avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Mama mea (decedată) a avut un credit la Raiffeisen cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Mama mea (decedată) a avut un credit la Raiffeisen cu asigurare de viață atașată. Sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut?

Buna ziua,

Rog a ma ajuta in urmatoarea problema:
Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen la care i s-a atasat o asigurare de viata,etc la Uniqa.
La inceputul anului a decedat.
Am luat legatura cu banca care ma paseaza la asigurator ,iar acesta catre banca.
Contractul de credit nu este cu ipoteca.
Daca nu se plateste creditul, banca se poate indrepta catre mine, fiind unicul mostenitor?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adyadyta , utilizator 23:11, 29 Decembrie 2021
limita de varsta la aceste asigurari este mult mai mare decat la asigurarile clasice de viata
prin semnarea politei de asigurare la banca clientul este de acord sa ofere toate informatiile necesare, inclusiv accesul la dosarul medical, pentru a se analiza corect si complet cauza decesului. Ideea esta ca tot la acea polita clientul ar fi trebuit lamurit cu drepturile si obligatiile care decurg din aceasta polita, dar consultantul bancar nu este si consultant de asigurari si nu poate/vrea/stie mai multe detalii. Sunt situatii in care societatea de asigurari refuza sa despagubeasca daca decesul a survenit in urma unei boli cronice preexistente, care se considera excludere de la plata daunelor.
Oricum va recomand sa intrati in posesia politei pentru a identifica corect clauzele. Banca trebuie sa aiba o copie la dosarul de credit.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Mihaela Molnar, Consultant asigurari
Buna ziua.
Furnizati prea putine date pentru a se putea emite o eventuala concluzie.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma indoiesc ca persoana care a intocmit dosarul de credit a informat-o pe mama cu privire la conditiile din polita de asigurare .Mai ales ca mama avea 57 ani la momentul semnarii contractului.
Chiar eu am facut anul trecut un credit unde am semnat polita de asigurare "standard" dar nu m-a intrebat nimeni de sanatate.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
varu_alin, utilizator
Am fost la sucursala din orasul meu unde am fost pus sa fac o cerere de mana prin care cer despagubirea creditului conform certificatului de asigurare. Doamna de acolo mi-a facut copii la ce acte aveam (certificat deces, certificat constatator deces, contract credit, asigurare) urmand a fi scanate intr-o aplicatie. Asa mi s-a spus. Ce a facut dupa habar nu am. Mi-a spus ca oricum o sa trebuiasca sa trimit la Uniqa documentele in original????
Nu stiu care e procedura dar nu mi s-a dat un numar de inregistrare, nu mi s-a pus o stampila sau ceva sa certifice ca eu am fost in banca si am depus acele documente. Nu de alta dar sa stiu in ce stadiu se afla dosarul nr xx .

Alte discuții în legătură

Credit banca potorac potorac Buna ziua, tatal meu a decedat,avea asigurare de viata la un credit de nevoi personale,cand am fost la acea sucursala sa anuntam decesul ni s-a cerut copii ... (vezi toată discuția)
Card flanco cetelem lorus2103 lorus2103 Buna dimineata, va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei spete: mama mea a decedat in luna decembrie 2016, mai precis in data de 25. Era detinatoare de ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)