avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Mama mea (decedată) a avut un credit la Raiffeisen cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Mama mea (decedată) a avut un credit la Raiffeisen cu asigurare de viață atașată. Sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut?

Buna ziua,

Rog a ma ajuta in urmatoarea problema:
Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen la care i s-a atasat o asigurare de viata,etc la Uniqa.
La inceputul anului a decedat.
Am luat legatura cu banca care ma paseaza la asigurator ,iar acesta catre banca.
Contractul de credit nu este cu ipoteca.
Daca nu se plateste creditul, banca se poate indrepta catre mine, fiind unicul mostenitor?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adyadyta , utilizator 23:11, 29 Decembrie 2021
Buna ziua "Vere".
In data de 25.01.2018, v-am comunicat : "Furnizati prea putine date pentru a se putea emite o eventuala concluzie".
Ma refeream la urmatoarele:
1. Cauza decesului mamei, in conformitate cu certificatul constatator emis de catre un medic de familie ?
2. Diagnosticul cauzator al decesului se regaseste in fisa medicala a mamei dvs (ma refer la bolile de care a suferit pe durata vietii) ?
3. Aveti un inscris cu numar de inregistrare, data, semnatura si stampila, din parte bancii, prin care sa rezulte ceea ce le solicitati, eventual si actele depuse in copie ?
Dupa un raspuns concret, putem discuta despre sansele dvs.
Cu stima.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Am 0 copie dupa certificatul constatator al decesului eliberat de UPU - originalul a fost oprit la Starea civila Iasi in momentul eliberarii certificatului de deces.
2. Diagnostic deces: stop cardio respirator, hipotermie severa,acidoza metabolica,hemoragie superioara,ciroza hepatica. Atentie! mama a fost diagnosticata cu ciroza in anul 2014,a facut cateva sedinte cu arginina in 2015 si cam atat. Medicul de garda mi-a spus ca, datorita istoricului medical, sa fac o cerere pentru a nu se realiza autopsia.
3.Nu am nimic oficial din partea bancii dar daca am primit scrisoare din partea firmei de asigurari cu siguranta o parte din documente au fost trimise de banca catre Uniqa.

Va multumesc pentru raspunsuri.

Mihaela Molnar a scris:

In mod curent dumneavoastra ar trebui sa luati un extras de la banca cu sumele datorate si sa aveti acces la polita de asigurare a mamei. La societatea de asigurari se poate face o cerere in baza politei, la care anexati certificatul de deces, copia dupa buletin si extrasul bancar, prin care solicitati inchiderea datoriei. Societatea de asigurari va va cere cu siguranta si o dovada de la medicul de familie privind cauza decesului, pentru a verifica daca asigurarea acopera intr-adevar cauza respectiva. Am intalnit situatii in care s-a refuzat despagubirea, deoarece cauza decesului provenea dintr-o boala preexistenta la momentul acordarii creditului si aceasta nu se acopera.
In calitate de mostenitor, prin acceptarea succesiunii dumneavoastra primiti si bunurile, dar si datoriile defunctei, asa ca exista posibilitatea ca banca sa se indrepte impotriva dumneavoastra, pentru a-si recupera debitul.

Buna seara! In cazul in care a luat un credit cu asigurare si dupa aceea a decedat, ce se intampla in situatia urmatoare: In evidenta medicului de familie se regasesc afectiuni preexistente (in urma cu de 10 ani ) dar ea murit de covid iar ei motiveaza ca nu pot asigura creditul pentru ca a avut acele boli preexistente si aceasta este principala cauza din care se moare de covid. Acum cand a decedat, au cerut o fisa de la medicul de familie , dar cand a contractat creditul nu au cerut nici o dovada si au mers pe incredere. Este corect cum procedeaza? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit banca potorac potorac Buna ziua, tatal meu a decedat,avea asigurare de viata la un credit de nevoi personale,cand am fost la acea sucursala sa anuntam decesul ni s-a cerut copii ... (vezi toată discuția)
Card flanco cetelem lorus2103 lorus2103 Buna dimineata, va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei spete: mama mea a decedat in luna decembrie 2016, mai precis in data de 25. Era detinatoare de ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)