avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz - concediu medical - incetarea cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz - concediu medical - incetarea cim

Buna!
Am un salariat care in urma desfiintarii postrului trebuie sa stea 15 zile lucratoare in previz. Dupa cateva zile (in timpul previzului) isi ia concediu medical. Bineinteles ca se suspenda preavizul si se mai prelungeste cu cateva zile cf CM. problema este ca, omul respectiv si-a gasit de lucru si dupa ce vine din medical nu mai vrea sa stea in preavizul legal.Poate introduce o cerere de incetare cf 55 b care sa anuleze previzul?
mersi
Cel mai recent răspuns: silone , utilizator 09:48, 20 Februarie 2006
sa inteleg ca omului i-a incetat CIM-ul cu art. 65 Codul Muncii, in perioada de preaviz de 15 zile isi i-a concediu medical si normal se suspenda cele 15 zile, si tu vrei ca la inapoiere sa ii inceteze CIM-ul cu art. 55 lit. b? ai inregistrat cumva decizia la ITM?
decizia urma sa o fac cu data expirarii preavizului. inca nu este emisa pt ca salariatul este in concediu med pana luni .
mersi, pt raspuns
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2006
silone, utilizator
Daca salariatul si-a gasit de munca in alata parte, ce rost are sa-i faceti decizie pentru concediere desfiintarea locului de munca. Cand vine din concediul medical, il puneti sa faca o cerere de incetare cim cu acordul partilor, apoi intocmiti decizia cu art 55 lit b.
Insa el trebuie sa fie hotarat pt ca astfel renunta la somaj!
ti-a raspuns shimmer si a gasit solutia cea mai simpla atata timp cat nu ai inregistrat decizia la ITM. e adevarat ca daca ii desfaci contractul cu art. 55 lit. b renunta la somaj, insa daca spui ca si-a gasit al loc de munca nu cred ca il mai intereseaza acest aspect.
MULTUMESC PENTRU SFATURI!!!!!
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical suspenda perioada de preaviz in cazul incetarii cim cu acordul partilor? Maria3333 Maria3333 Sunt salariata si am depus o cerere de incetare a CIM cf. art. 55 lit b., data cererii este 26.11.2014, data de incetare este 01.02.2015. Deoarece am functie ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre demisie si incetarea raportului de munca cu acordul partilor mada9luci mada9luci va rog tare mult sa imi spuneti daca exista vre o diferenta intre demisie si incetarea raportului de munca cu acordul partilor. sunt angajata la o firma si ... (vezi toată discuția)
Demisie sensei sensei sint in concediu de odihna.Am gasit loc de munca la alta firma incepind cu 01-09-2011.Cum pot demisiona de la actuala firma fara a mai face perioada de previz ... (vezi toată discuția)