avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta in val. de peste 5000 lei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta in val. de peste 5000 lei

Firma a achizitionat, cu factura, din Ungaria niste panele solare in valoare de 1800 euro. A platit aceasta suma cash. In lei este vorba de aprox. 7600 lei. In caz de control vor fi probleme ca am depasit plafonul de 5000 lei/zi plati catre furnizor?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:43, 17 Octombrie 2009
rugati-va sa nu vina controlul!
n-am acum acces la forma actualizata a og 15 dar din cite imi amintesc de refera la pers juridice romane; si parca mai scrie prin norme ca op cu valuta nu intra sub incidenta ei ; daca are cineva og 15 , rog sa verifice .Daca nu, revin luni .:)
Da, asa este platile si incasarile in valuta nu intra sub incidenta OG 15
HG2185/2004
NORME METODOLOGICE pentru aplicarea prevederilor art. 5 si 6 din Ordonanta Guvernului nr. 15/1996 privind întarirea disciplinei financiar-valutare

13. Operatiunile de încasari si plati în valuta nu intra sub incidenta prevederilor ordonantei.
Multumesc , @katica !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati la o ii animis animis Buna ziua. O intrepridere indivisuala trebuie sa respecte plafonul de 5000 lei plati catre o persoana juridica si 10000 lei plati in o zi catre pers juridice ... (vezi toată discuția)
Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
Registru casa valuta szasz mihaela szasz mihaela ROG CONFIRMARE.... am emis o fact externa de 6430 eur... clientul a preferat sa achite cash , in franta 5830 eur, restul urmand sa-i vireze in cont.Am dat ... (vezi toată discuția)