avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general REGISTRU CASA VALUTA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

REGISTRU CASA VALUTA

ROG CONFIRMARE....
am emis o fact externa de 6430 eur...
clientul a preferat sa achite cash , in franta 5830 eur, restul urmand sa-i vireze in cont.Am dat chitante , in fiecare zi 1200 eur( sa nu dep,5000 ron/zi)pina la lichidarea celor 5830 eur......e corect ????
multumesc
Cel mai recent răspuns: adynaadyna , utilizator 18:07, 17 Februarie 2010
og 15 cu disciplina financiara , cea care reglementeaza platile fragmentate si plafonul de incasari si plati nu este aplicabila in cazul tranzactiilor in valuta
vedeti :NORME METODOLOGICE din 30 noiembrie 2004 pentru aplicarea prevederilor art. 5 şi 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare
13.Operaţiunile de încasări şi plăţi în valută nu intră sub incidenţa prevederilor ordonanţei.
asadar, sa inteleg ca puteam incasa toata suma in valuta intr-o singura zi ???
da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate plata fact. peste 5000 lei rodia rodia Am urmatoarele nelamuriri privind plata in numerar a unei facturi cu valoare peste 5000 lei. Sa zicem ca trebuie sa paltesc o factura de 6500 lei. Numerar nu ... (vezi toată discuția)
Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
Chitanta in val. de peste 5000 lei felisana felisana Firma a achizitionat, cu factura, din Ungaria niste panele solare in valoare de 1800 euro. A platit aceasta suma cash. In lei este vorba de aprox. 7600 lei. In ... (vezi toată discuția)