avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt de apă caldă negat de locatarul suspectat. Ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt de apă caldă negat de locatarul suspectat. Ce putem face?

Intr-o asociatie de proprietari, cineva si-a montat boiler in baie ca sa nu mai consume apa calda de la CET . Ulterior a fost prins ca nu foloseste boilerul, ci continua sa consume apa calda de la CET, dar - surpriza - aceasta nu apare pe contorul de apa calda. Ce putem face? Persoana continua sa nege ca ar consuma apa calda, dovada fiind contorul (care, cu totii stim ca se poate "influenta"). Ce putem face? Actiune in justitie? Multumesc pentru orice sugestie
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:22, 20 Ianuarie 2018
A fost demonstrata "influentarea" ?
Bineinteles ca nu, greu de surprins asupra faptului. Dar vecinul de dedesubt aude cand acesta face dus sau ia apa calda de la chiuveta (implicit la el incepe sa curga apa foarte fierbinte). A notat timp de doua saptamani dusurile si folosirea apei calde de la chiuveta, contabilizand, consumul era enorm. iar cel vinovat, inregistrase 1 m.c apa calda timp de 3 luni! Stiu ca e greu de dovedit, astea sunt indiciile pe care le detinem. Avem ca martor vecinul de dedesubt. Cel vinovat a recunoscut ca nu foloseste boilerul, dar nu recunoaste consumul mare de apa calda .
Daca nu a fost debransat de la CET atunci poate consuma apa calda din reteaua comuna.

Nu mai consuma la baie dar la bucatarie consuma?

Exista vreo intelegere scrisa incheiata cu asociatia in sensul ca nu mai declaara consumul de la baie pe motiv de montare a boilerului iar indexul de la momentul montarii boilerului a fost inscris intr-un proces verbal de sigilare a conductei de apa calda?

In cazul in care exista asa ceva asociatia este vinovata ca nu i-au blindat si sigilat conducta de apa calda de la baie.

Contorul este sigilat sau nu?

Ce sa cautati in justitie daca nu aveti dovezi?
Lucrurile stau in felul
Lucrurile stau in felul urmator: Persoana despre care e vorba si-a montat boilerul la baie, iar la bucatarie un dispozitiv Delimano de incalzit apa. Ne-a comunicat acest lucru, spunand ca nu va mai consuma apa calda de la CET. Dar nu a sigilat conducta de apa calda. Cand s-a aflat ca, de fapt, continua sa consume apa calda de la CET, iar la contorul de apa calda figura doar cu 1 m.c. timp de 3 luni, locatarul de dedesubt a avut o discutie cu persoana respectiva, aceasta recunoscand ca nu foloseste boilerul, dar spunand ca apa se inregistreaza la contor. Acum suntem in situatia in care stim ca are un consum mare de apa calda, care nu apare la contor (care este sigilat !) . Singura dovada pe care o avem, este locatarul de dedesubt, care a notat intr-un caiet, timp de 3 saptamani, ce se intampla deasupra lui, in baie. Stiu ca totul pare ca din Caragiale (uite ca si rimeaza...) dar cautam o rezolvare, care, se pare, cu vorba buna nu va putea avea loc.

Alte discuții în legătură

Instalare boiler fara debransare de la acc tomasso tomasso Este ok instalare boiler fara debransare de la ACC astfel se poate utiliza fie apa calda de la boiler fie ACC de la reteaua comuna avand in vedere ca sant ... (vezi toată discuția)
Debransare doar de la apa calda stefan_8844 stefan_8844 Datorita facturii imense survernite la apa calda am luat deciza sa ma debransez de la apa calda. De la societatea de furnizare am inteles ca ma pot debransa ... (vezi toată discuția)
Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)