buna seara,
in data de 5 oct 2009 m-am prezentat la administrator sa platesc factura lunara. M-a dat afara din casa pe motiv ca nu am vrut sa-i platesc partea lui, fara sa-mi incaseze restul utilitatilor. Astazi, 16 oct 2009 am reusit sa platesc trimitind banii cu o vecina. Surpriza, imi pune penalitati. De mentionat ca suntem bloc ANL, nu avem administrator legal si nu suntem asociatie. Ce fac mai departe? Platesc penalitatile sau nu? Cum procedez luna urmatoare cu plata? Imi duc un prieten ca martor? Va multumesc.
Blocurile ANL sunt locuite, dupa cum stiu, de chiriasi. Deci nu s-ar pune problema nici de proprietari, nici de proprietate, nici de asociatie de proprietari.
Am mai intalnit mesaje in care se vorbea despre blocurile ANL si aceasta era situatia - locatarii sunt chiriasi.
Dar sa asteptam sa ne mai lumineze autorul topicului.
pe motiv ca nu am vrut sa-i platesc partea lui, fara sa-mi incaseze restul utilitatilor.
in privinta acestei fraze ,administratorul cvanform legii contabilittatii este obligat sa primeasca orice suma,eliberandu-se chitanta pentru aceea suma.Nu am inteles substratul : ca nu am vrut sa-i platesc partea lui,cere cumva mita?
Situatiile de acest gen se pot rezolva simplu prin plata online a utilitatilor sau a altor plati. Sa ne mai si modernizam putin si sa incercam sa scapam de administratorii care abuzeaza!
Metoda este folosita in unele asociatii. Si in a mea. Contul asociatiei este scris la avizier, mare sa-l vada si orbetii si poti face plati in acest cont, evident cu detaliile cerute: nume si apartament si pentru ce luna.
E o metoda foarte eleganta, daca iti permiti sa achiti un comision modic, comisionul bancii.
Blocuri anl
omul70
Blocurile ANL pot fi administrate de o asociatie de proprietari?
Se stie ca proprietarul blocurilor ANL este chiar Agentia Nationala a Locuintei iar legea ... (vezi toată discuția)