avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legea educatiei art. 153 alin 2, sistemul Bologna si ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legea educatiei art. 153 alin 2, sistemul Bologna si studiile superioare de lunga durata pe post

In cf cu art.153(2) din Legea educației 1/2011: Diploma de absolvire sau de licență a absolvenților învățământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate. Cum sunt considerati absolventii facultatilor clasice cu licenta obtinuta in iulie 2006 avand in vedere ca primul an de aplicare Bologna a fost cu incepere din 2005-2006 astfel ca nu era posibila absolvirea unei facultati clasice si sustinerea unei licente Bologna.
Avand in vedere art de mai sus, este legala transformarea unei functii in ceea ce priveste studiile, considerandu-se ca un absolvent de facultate clasica, studii sup de lunga durata, poate fi "adus" la studiile sup de scurta durata de 3ani tip Bologna stiindu-se ca cele doua nu suporta comparatie, ultimul fiind bazat pe credite, la 3 ani fiind insuficiente a egala studiile sup de lunga durata fara absolvirea a inca 1-2ani in plus?

Alte discuții în legătură

Diploma de invatamant superior de lunga durata 42MELANIA 42MELANIA Buna ziua, Diplomele absolventilor de invatamant superior de lunga durata sunt echivalente cu diplomele de master? Multumesc (vezi toată discuția)
Criterii de eligibilitate pentru ocuparea unei functii publice de conducere laura-ioana laura-ioana Buna seara! in situatia unor studii universitare de lunga durata, finalizate in 2006 cu titlul de Economist licentiat, mai este necesar master sau studii ... (vezi toată discuția)
Studii universitare initiate inainte de sistemul bologna laura-ioana laura-ioana Buna ziua. Diploma de licenta obtinuta in urma unor studii universitare de lunga durata de 4 ani, initiate in 2002 si finalizate in 2006, echivaleaza cu ... (vezi toată discuția)