avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent maternal

Ce conditi trebuie indeplinite ca asistent maternal?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: MaryanaB , utilizator 12:24, 20 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist numai persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) au capacitate deplina de exerciţiu;
b) prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul lor psihologic, prezintă garanţii pentru îndeplinirea corecta a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi;
c) au în folosinţă o locuinta care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igiena, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament sau în încredinţare;
d) au urmat cursurile de formare profesională organizate de serviciul public specializat pentru protecţia copilului sau organismul privat autorizat care efectuează evaluarea pentru acordarea atestatului de asistent maternal profesionist.

2. Persoanele care solicită sa devină asistent maternal profesionist vor adresa o cerere de evaluare a capacităţii lor serviciului public specializat pentru protecţia copilului din judeţul, respectiv sectorul municipiului Bucureşti, pe teritoriul căruia îşi au domiciliul sau unui organism privat autorizat sa desfăşoare activităţi de protecţie a copilului. Cererea va menţiona în mod obligatoriu numărul de copii pentru care solicitantul considera ca poate asigura simultan condiţii optime de îngrijire, grupa de vârsta şi sexul acestora, disponibilitatea de a îngriji copii cu handicap/dizabilitati, infectati HIV sau bolnavi SIDA.

Detalii : [ link extern ]
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent matermal mioarabucur56 mioarabucur56 din cauza varstei multi angajatori nu vor sau evita sa-ti faca contract cu carte de munca,am patito si eu,atunci am zis sa devin asistent maternal,dar in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca imi pierd serviciul (asistent maternal) in caz de divort Dani1977 Dani1977 Buna seara . Sunt asistenta maternala in prag de divort stau in gazda dar sunt luata in spatiu la socrii mei . Vreau sa stiu daca o sa imi pierd copilul luat ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal ContSters94259 ContSters94259 Doresc sa fiu asistent maternal,trebuie sa renunt la serviciul meu actual? (vezi toată discuția)