avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere pentru nesemnare RI?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere pentru nesemnare RI?

Poate fi desfacut CIM pe motiv ca nu am semnat RI? Eu am semnat RI la angajare dar au elaborat altul intre timp. Ne-au zis sa il semnam dar am fost in delegatie si m-am zapacit si nu am semnat de luare la cunostinta. Eram obligata? Acum spun ca ar fi motiv de desfacere a CIM....
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:16, 17 Octombrie 2009
1. Astea sunt mici hartuieli facute de angajator pentru a scapa de unii dintre salariati.
2. Si nu vad de ce ar face asta cand au modalitatea legala a desfiintarii locului de munca.
De acord cu Domnul Tudor Valeriu.Daca doar acesta e motivul de desfacere a CIM , aveti sanse mari sa anulati decizia in instanta.De altfel, mai a fost un topic similar cu un angajator ce se plangea ca angajatii nu vor sa semneze RI si nu-mi amintesc sa-l fi sfatuit cineva sa le desfaca CIM.Desigur ca trebuie analizat cazul concret.
av.antoanelageaman a scris:
[...] a fost un topic similar cu un angajator ce se plangea ca angajatii nu vor sa semneze RI si nu-mi amintesc sa-l fi sfatuit cineva sa le desfaca CIM. [...]

Pe aici se plang mai mult angajatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru operator calculator Osanca Osanca Buna seara, lucrez ca operator calculator intr-o societate privata si as dori sa stiu daca sunt obligata sa lucrez 8:30 pe zi, cele 30 min. fiind considerate ... (vezi toată discuția)
Poate fi prelungit programul de munca cu pauya de masa de 30 minute daca acest fapt nu e prevayut in ccm? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult sa imi spuneti daca angajatorul poate decide sa introduca pauza de masa desi acest fapt nu este prevazut in CCm sau in regulamentul ... (vezi toată discuția)