avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa ma reprezint singur la negocieri?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa ma reprezint singur la negocieri?

O rugaminte,
Eu nu fac parte din sindicatul intreprinderii (am renuntat de vreo 4 ani).
La negocierea contractului colectiv de munca se prezinta din partea angajatilor - liderul de sindicat si sefii de sectii.
Spuneti-mi va rog, eu ca simplu angajat, pot sa ma reprezint singur la negocieri (sau chiar din partea celor 8 colegi care suntem pe acelasi post si nu suntem in sindicat) ?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 20:04, 18 Octombrie 2009
In CIM se poate negocia si altceva suplimentar ce nu e stipulat in CCM. Important este sa nu fie clauze mai nefavorabile decat in CCM si sa fie de acord cele doua parti
Multumesc.
Incercati cu:

Codul Muncii ART. 39
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
i) dreptul de a lua parte la determinarea si ameliorarea conditiilor de munca si a mediului de munca;
k) dreptul la negociere colectiva si individuala

In functie de ce doriti, si celelalte litere ale articolului 39 pot fi utile.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in sindicat - abuziva bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Eu nu sunt in sindicatul societatii de 4 ani (m-am retras voit). La fel ca mine mai sunt inca vreo 30 persoane. Azi am primit fluturasul de ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cine negociaza contractul colectiv de munca la nivel de societate daca in cadrul societatii exista sindicat reprezentativ dar are numai 80 ... (vezi toată discuția)
Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul ... scoica_80 scoica_80 Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul nu mai are reprezentativitate( nu mai are număr suficienti membrii pentru a ne mai putea ... (vezi toată discuția)