avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport copil

Buna ziua. Suntem din București, căsătoriți. As dori sa stiu ce acte sunt necesare,si unde trebuie sa mergem pentru a face pașaport copilului (-2 ani).
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Minoi , utilizator 20:34, 20 Ianuarie 2018
Buna seara,

Documente necesare pentru obținerea pașaportului pentru copii

Cererea de eliberare a pașaportului se depune personal de către unul sau ambii părinți, de o persoană împuternicită sau de un reprezentant legal și trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

Certificatul de naștere al copilului, în original
Actele de identitate ale părinților
Dovada achitării taxelor pentru emiterea pașaportului, completate pe numele minorului, în original
Pașaportul anterior al copilului (dacă există)

În cazul în care la depunerea actelor este prezent un singur părinte sau o altă persoană, este nevoie, suplimentar, de unul dintre următoarele acte, după caz:


Procură specială sau declaraţia privind acordul celuilalt părinte, în original, ori duplicat de pe actul original pentru procura specială şi declaraţia celuilalt părinte, autentificate

Cu drag
Va dau un pont .

Pentru a nu mai sta la coada Faceți programare online

Faceți o programare online pe siteul www.epasapoarte.ro, al Direcției Generale de Pașapoarte.

București: sediul din Șoseaua Pipera nr. 49, Sector 2
București: sediul din Piața Amzei nr. 13, Sector 1 (doar pentru obținerea unui pașaport simplu electronic, fără pierderi, furturi, deteriorări și copii români cu domiciliul în străinătate)

Cu drag
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Avocat Minoi, utilizator
Va mulțumesc frumos!
Cu drag

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pasaport copii (sub 14 ani) cristina9569 cristina9569 Sotul meu lucreaza in Austria si mi-a lasat procura precum ca pot pleca cu copilul din tara(copilul are 4 ani) si trebuie sa-i fac pasaportul. Am nevoie si de ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o intrebare am un bebe de 2 ani nu sunt căsătorită ... Ginapaskariu Ginapaskariu Buna seara am o intrebare am un bebe de 2 ani nu sunt căsătorită concubinul este plecat in belgia daca vreau sa ii fac pasaport la copil si am procura de la ... (vezi toată discuția)
Pasaport fetitei mele. Remusfloryn Remusfloryn Buna ziua.as dori sa ma informeze si pe mine cineva.ce acte necesare sunt necesare pentru ai scoate pasaportu fetitei mele.la urgenta fata este doar pe numele ... (vezi toată discuția)