avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt însărcinată și vreau să divorțez rapid ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt însărcinată și vreau să divorțez rapid ca să poată avea copilul numele tatălui biologic. Cum pot rezolva asta dacă actualul soț nu e de acord decât contra unei sume de bani?

Buna ziua am o problema urgenta. Sunt casatorita cu un baiat in pitesti . El este in romania eu in spania. Fiecare avem viata noastra alte relatii deoarece ne.am despartit acum 2 ani. El nu a bagat divortul insa eu acum vreau sal inaintez problema este ca am luat legatura cu el si ma santajeaza sai dau 2000 euro ca sa imi semneze divortul. Cum as putea proceda? Cat m.ar costa divortul cu un avocat. Si cat timp ar dura? Mentionez ca nu avem copii nici bunuri in comun. Astept un raspuns urgent. Sunt pe cale sa fiu mama si trebuie sa divortez cat se poate se repede pentru ca actualul nu va putea recunoaste copilul aici in spania imi va trece copilul pe numele fostului. Ba rog un sfat. Multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: irinel2704 , utilizator 08:56, 23 Ianuarie 2018
Cat m.ar costa avans in vedere ca trebuie sa ma reprezinte un avocat pentru ca eu nu pot veni in romania. Vreau sa divortez cu ajutorul unui avovat si fostul sot la fel nu este de acord cum v.am spus mai sus. In aceasta situatie care ar fi pretul ? Multumesc frumos!

Cat m.ar costa divortul in acest caz?

~1500 lei
100 lei taxa judiciara de timbru
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Florentina Pomponiu, Avocat

As putea trimite pe mama mea cu o procura sa ridice un duplicat din romania.

Da

se va termina in doar 2 luni

Da de la data introducerii cererii la instanta

pentru ca eu nu pot veni in romania

In acest caz se poti:
- sa utilizati procura data mamei pentru a o imputernici pentru a angaja un avocat care sa redacteze sa inregistreze actiunea de divort sa asiste si sa reprezinte partea in instanta.

In plus, nu este necesara prezenta dumnv instanta numai daca faceti dovada unei sederi legale in strainatate (permis de munca, contract de inchiriere, etc.)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa terminati dvs in doua luni un proces de divort cand mi-oi vedea eu ceafa.. dat fiind faptul ca sotul nu e de acord, daca nici nu s-o prezenta.. mai va lungiti pana ca instanta sa constate ca procedura de citare e legal indeplinita. Tot pt ca nu e de acord, trebuie administrate probe, audieri de martori.., deci dureaza. Conteaza si cat e de aglomerata instanta unde va judecati.
Dupa ce se pronunta instnta, dureaza doua luni minim pana va ajunge hotararea acasa, apoi trebuie sa asteptati sa treaca termenul in care poate fi atatcata- inca 30 de zile ca sa puteti legaliza , asta daca nu o ataca fostul sot. Asa ca 6 luni e varianta optimista, un an poate fi realista.
Cu avocatul sa semnati contract si sa va dea chitanta.
Apoi, sunteti pe cale sa va complicati si mai rau.. casatorita inca sau proaspat divortata,, cf legii romanesti, copilul nascut sau conceput in casatorie, are ca tata pe sotul mamei sale. Chiar daca o sa se repeada biologicul sa il recunoasca in Spania, o sa intampinati greutati in Romania cand o sa vreti sa transcrieti certificatul.. o sa va tot invartiti intre Spania si Romania, ca eroarea nu e la spanioli si nici la romani la starea civila. In Romania va asteapta un proces pt tagada de paternitate, asta dupa ce reusiti sa transcrieti certificatul de nastere in Romania.
Aveti sanse ca totul sa fie in regula cu actele, daca ati reusi sa va si casatoriti cu tatal biologic al copilului pana nasteti.
Sincer.. as ceda santajului si as divorta de sot la notar sau starea civila, asa aveti sanse sa terminati intr-o luna si sa va casatoriti rapid cu tatal copilului. E si mult mai ieftin asa, daca luati in calcul si costul unui proces de tagada de paternitate.
Trimiteti-i procura sotului pt a depune actele la notar si veti veni in Romania doar cand veti divorta efectiv, atunci la notar, ii dati si banii sotului.
Niciodata nu v-as fi sfatuit sa ii dati 2000 de euro sotului, sa cedati unui santaj ordinar , daca nu ati fi fost insarcinata.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil macoal macoal buna ziua! povestea e simpla...o femeie ,casatorita, dar separata de sotul ei de vreo doi ani,a dat nastere unui copil cu un alt barbat cu care traieste si ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)
Buna seara,o singura intrebare am,nu se poate face copii dupa ce te separi de un barbat? ContSters234037 ContSters234037 mam separat de fostul barbat,intre timp am avut o relatie cun un barbat am ramas insarcinata si am un copil,acum mi se spune ca copilul este al fostului ... (vezi toată discuția)