avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt însărcinată și vreau să divorțez rapid ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt însărcinată și vreau să divorțez rapid ca să poată avea copilul numele tatălui biologic. Cum pot rezolva asta dacă actualul soț nu e de acord decât contra unei sume de bani?

Buna ziua am o problema urgenta. Sunt casatorita cu un baiat in pitesti . El este in romania eu in spania. Fiecare avem viata noastra alte relatii deoarece ne.am despartit acum 2 ani. El nu a bagat divortul insa eu acum vreau sal inaintez problema este ca am luat legatura cu el si ma santajeaza sai dau 2000 euro ca sa imi semneze divortul. Cum as putea proceda? Cat m.ar costa divortul cu un avocat. Si cat timp ar dura? Mentionez ca nu avem copii nici bunuri in comun. Astept un raspuns urgent. Sunt pe cale sa fiu mama si trebuie sa divortez cat se poate se repede pentru ca actualul nu va putea recunoaste copilul aici in spania imi va trece copilul pe numele fostului. Ba rog un sfat. Multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: irinel2704 , utilizator 08:56, 23 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nu merge sa fie terminat divorțul în 2 luni.
În trecut se putea dar astăzi nu se mai poate.
Parlamentul si-a batut joc de cetățeni si este o lentoare incredibilă la procese în ziua de azi.

Cat priveste costurile probabil avocatul o sa va ceara 1500 lei ca sa înceapă si apoi sa mai dati si restul de bani la genul de proces cum il aveti.
Poate sa găsiți avocat stagiari daca vreti mai ieftin dar sa nu va blocați în probleme procedurale...si sa esuati...
Cum adica sa cedez? Nu inteleg . Eu vroiam sa divortez la notar foarte simplu insa cum el ma santajeaza si nu este de acord nu pot face altceva decat prin instanta. Nici nu aveam de gand sa.i dau acesti bani chiar daca ai aveam eu ma chinui printre straini ca sai dau bani unui drogat betiv si puscarias ce este scuzatimi expresia. Eu vreau sa stiu tot ce ar trebui sa fac de aici din spaniacu un avocat sa ma indrume tot ce am nevoie cat ma costa toata treaba si in cat timp se va termina asta ma intereseaza cel mai mult sa termin inainte de a naste pentru nu a avea probleme la recunoasterea copilului.
Sa zicem ca eu termin cu divortul sper sa ma ajute d.zeu sa termin cat mai repede si imi iau numele meu de fata cum adica ca actualul nu poate recunoaste copilul din moment ce eu nu mai port numele fostului si copilul nu este al lui nu inteleg este un lucru absurd..eu nu am relatii cu el de mai mult de 2 ani..cum se poate asa ceva nu inteleg sincer va spun sunt disperata nu stiu la cine sa apelez si ce sa mai fac.. insa va spun nu vad normal treaba cu copilul. De exemplu el are acum un copil cu alta femeie si din cate spune wl nu a avut probleme la certificatul copilului la pus pe numele femeii cu care este chiar daca el este casatorit cu mine insa eu nu pot? Nu inteleg..vreau sa inaintez cat mai repede divortul daca stiti un avocat bun care ma poate ajuta cu aceasta problema v.as fi recunascatoare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum nu intelegeti, va trebui intr-adevar sa apelati la un avocat sa va explice.
In cate luni sunteti insarcinata ?
Nu stiu de ce il dati exemplu pe sot.. doar nu a nascut el, el poate recunoaste copiii pe care ii face cu oricare femeie necasatorita, daca femeia aia era casatorita si ea, era in aceeasi situatia cu dvs ( ea femeia)
La fel, nu intelegeti ca avocatul, oricat ar fi el de bun si de interesat, nu va poate divorta pe dvs in 2 luni.. Durata nu depinde de el, decat poate in mica masura , poate dura 2 luni pana se stabileste primul termen.
Ca sa reveniti la numele de fata, va trebuie legalizata hotararea.. adica sa aveti o hotarare definitiva, v-am zis, dureaza dupa pronuntare sa fie redactata ( corect, altfel, daca aveti erori materiale, mai pierdeti 2 saptamani), trimisa, sa treaca termenul de atac, sa nu fie atacata si apoi devine definitiva, pana la legalizare, mai pierdeti apoi o saptamana.
Un exemplar al hotararii ajunge si la starea civila si cand o sa mergeti sa inregistrati nasterea, chiar daca abia ati divortat, o sa va inregistreze copilul pe numele dvs desigur, dar avandu-l ca tata pe fostul sot pt ca legea zice asa:
Art. 414

Prezumţia de paternitate

(1) Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei.

(2) Paternitatea poate fi tăgăduită, dacă este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatăl copilului.

Nu e un capat de tara, ca va judecati si rezolvati si cu asta. Trebuie sa il chemati in judecata pe fostul sot pt a tadadui paternitatea copilului, va asteapta un test ADN care costa si el vreo 4000 de lei. Chiar daca veti castiga cheltuieli de judecata, nu stiu daca aveti de unde recupera de la un betiv si drogat.

Daca nasteti in Spania, si mai grav, concubinul va putea recunoaste copilul, ca doar nu se supun ei legii romanesti, dar cand veti transcrie certificatul in Romania, or sa va trimita in Spaqnia sa indreptati erorea din certificat, In Spnia or sa va zica ca nu e nicio eroare ca doar ala e tatal copilului si uite asa.. o sa va invartiti in cerc ca romanii nostri nu stiu sau nu pot sa va ajute.
E frumos ca aveti principii, dar trebuie sa aveti si timp si rabdare si bani.
Succes !

Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Buna ziua!
Eu cred ca se poate contracara santajul sotului cu o informatie legala pe care i-o veti da: anume plata pensiei alimentare pana la implinirea minorului a varstei de 18 ani (cu posibilitatea de prelungire pana la 26 ani).
Oricum dvs. sunteti hotarata sa divortati asa ca se va stabili un cuantum de 25% din venituri sau din salariul minim pe economie drept pensie alimentara pana la implinirea varstelor mai sus mentionate.
Cand va vedea ca are de plata, va fugi rupand pamantul!
In alta ordine de idei, sunt de acord cu dna avocat gi-jane2 privind durata procesului. Divortul se va pronunta cel mai curand in 6 luni! Va spun din proprie experienta.
Puteti cere divortul tocmai din motivul pe care l-ati amintit: separarea in fapt mai mare de 2 ani. Totusi trebuie probata cu documente sau martori si are neajunsurile sale: sotul care-si asuma separarea (esecul casatoriei) poate fi obligat la plata unor despagubiri si/sau plati compensatorii. Adica dvs!
Daca va fi reprezentat de avocat, sigur va cere asa ceva. Ramane de vazut daca Instanta le va si acorda!
Iar la plata pensiei alimentare, chiar daca va incerca orice subterfugiu domnul sot, tot va fi obligat!
In privinta santajului, trebuie cantarit bine daca merita sa cedati sau nu.
Cat priveste epitetele de "betiv si drogat", daca nu aveti probe in sensul asta, nu le mai folositi! Daca da, atunci faptul ca este alcoolic si are probleme cu drogurile va poate ajuta la divort.
Spun asta pentru ca de obicei la divort este o intrecere intre soti cu privire la folosirea a cat mai multe epitete. Se uita totusi ca fiecare poarta partea sa de vina, mai mare sau mai mica.
In esecul unei casnicii nimeni nu este complet nevinovat!
Multa bafta!
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
irinel2704, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil macoal macoal buna ziua! povestea e simpla...o femeie ,casatorita, dar separata de sotul ei de vreo doi ani,a dat nastere unui copil cu un alt barbat cu care traieste si ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)
Buna seara,o singura intrebare am,nu se poate face copii dupa ce te separi de un barbat? ContSters234037 ContSters234037 mam separat de fostul barbat,intre timp am avut o relatie cun un barbat am ramas insarcinata si am un copil,acum mi se spune ca copilul este al fostului ... (vezi toată discuția)