avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Venituri Asociatie Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Venituri Asociatie Proprietari

Asociatia noastra de proprietari colecteaza de la proprietarii care detin boxe o taxa. Presupun ca aceasta trebuie inclusa ca venit in declaratia 101. Intrebrea mea este: care valori se considera venit: cele constituite in cadrul fiecarei liste de plata sau cele colectate in chitante? Inclin sa cred ca cele constitite, dar nefiind contabil de meserie, prefer sa astept si alte pareri mai autorizate. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Neiyre , utilizator 08:06, 22 Ianuarie 2018
Asociatiile de proprietari depun D101 daca aceste venituri sunt impartite intre membrii asociatiei, daca sunt folosite pentru reparatii ale spatiilor comune nu se depune.
Dispozitia in vigoare prevede fara echivoc l nr 230/2007
Articolul 13
Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari. Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum si cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial intr-un raport afisat la avizierul asociatiei de proprietari.

Total de acord, dar tot nu imi este clar care valoare o iau: constituit sau colectat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond reparatii asociatii proprietari MOTEABOGDAN MOTEABOGDAN Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:in asociatia noastra presedintele impreuna cu administratorul au hotarat sa transforme fondul de ... (vezi toată discuția)
Partile comune in speta subsolul... danutzd danutzd Daca blocul are mai multe scari si la una din scari la subsol e sparta teava care colecteaza deseurile menajere sunt obligati si ceilalti locatari de la ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare plata cote intretinere catalinbaloescu catalinbaloescu as dori sa stiu daca este legal ca ,comitetul sa refuze incasarea cotelor de intretinere motivand ca nu sunt achitate la zii cotele aferente fondului de ... (vezi toată discuția)