avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu un copil cu handicap/interzis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu un copil cu handicap/interzis

Buna seara. Am si eu o problema si nu stiu unde sa mai gasesc raspuns, sper sa gasesc la dv o indrumare macar.
Situatia sta in felul urmator: bunicul meu a decedat si s-a deschis succesiunea. Bunicul a avut 4 copii, unul a decedat si nu a avut mostenitori, unul a renuntat la succesiune din cauza ca nu avea bani sa achite, al treilea a decedat si in urma a ramas o sotie cu 2 copii, dintre care unul interzis prin lege si al patrulea copil fiind mama mea. Bunica este in viata, deci si ea beneficiaza de calitatea de mostenitor. Masa succesorala este formata dintr-un apartament cu 3 camere si o garsoniera. Copilul interzis are buletinul la apartament si de la protectia copilului ni s-a spus ca acel apartament nu se poate vinde pana cand copilul nu are un alt domiciliu. Problema e ca el practic nu sta acolo, mama lui este mutata cu chirie cu ambii copii si nu face niciun demers pentru a-i face mutatie copilului in alta parte.
Acum apartamentul este pe punctul de a fi scos la licitatie deoarece datoriile acolo depasesc 10.000 lei si daca nu reusim sa il vindem, vom pierde toti.
Cum putem face ca sa il vindem, daca protectia copilului nu ne da acceptul, chiar daca functionarei i s-a explicat situatia?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaela_2289 , utilizator 00:08, 22 Ianuarie 2018
Buna seara
Dezbateti succesiunea si solicitati iesirea din indiviziune.
Protectia copilului nu poate sa impiedice asta.
daca va fi scos la licitatie pentru datorii ce fac cei de la protectia copilului nu lasa sa sse vanda?
Nu inteleg ce personaj de la acea institutie v-a spus asta dar ...
Copilul cu handicap TREBUIE sa aiba fie discernamant fie sa fie asistat de un tutore.
Multumesc pentru raspuns. Succesiunea a fost dezbatuta, fiecarui mostenitor legal i s-a dat certificatul de mostenitor si urmatorul pas era ca toti sa isi dea acceptul pentru vanzare. Cand s-a dezbatut succesiunea, pentru copilul interzis mama mea a fost curator acceptat de protectia copilului si cand a fost cu actele de la notar (certificatul de mostenitor) si i-a spus functionarei ca are nevoie de dispozitie pentru vanzare, functionara a spus ca nu ii da acea dispozitie pana cand nu face dovada ca acel copil are un alt domiciliu stabil. A spus clar ca acel copil are nevoie de un domiciliu si nu poate fi lasat in strada. Actul care i-a fost prezentat functionarea stipula clar ca partile au convenit sa vanda, au fost trecute si numele cumparatorilor si suma, deci totul depindea doar de acea dispozitie. Dupa vanzare, mama copilului putea achita avansul pentru o casa..
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
mihaela_2289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie. S-a facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager intre parinti si fiul necasatorit. Intre timp fiul ... (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)