avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vizitarea minora
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vizitarea minora

Nepoata crescuta de mine de la 6luni___3,9luni mama refuza relația mea cu fata
Cel mai recent răspuns: Mary Ăgapie , utilizator 13:58, 23 Ianuarie 2018
Va trebui sa o actionati in judecata pe mama si sa cereti sa aveti un program de relatii cu minora.
In drept va intemeiati cererea pe art 17 din legea 272/2004 si in fapt, povestiti situatia in detaliu.
E bine să va grăbiți cu procesele.
Cu cât trece timpul atât veti avea mai mari probleme.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Art. 17 Lg 272/2004
(1)Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
(2)Copilul are dreptul de a-si cunoaste rudele si de a intretine relatii personale cu acestea, precum si cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, in masura in care acest lucru nu contravine interesului sau superior.
(3)Parintii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot impiedica relatiile personale ale acestuia cu bunicii, fratii si surorile ori cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie decat in cazurile in care instanta decide in acest sens, apreciind ca exista motive temeinice de natura a primejdui dezvoltarea fizica, psihica, intelectuala sau morala a copilului.
(4)In caz de neintelegere intre parinti cu privire la modalitatile de exercitare a dreptului de a avea legaturi personale cu copilul, instanta va stabili un program in functie de varsta copilului, de nevoile de ingrijire si educare ale acestuia, de intensitatea legaturii afective dintre copil si parintele la care nu locuieste, de comportamentul acestuia din urma, precum si de alte aspecte relevante in fiecare caz in parte.
(5)Criteriile prevazute la alin. (4) vor fi avute in vedere si la stabilirea programului de relatii personale si cu celelalte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie.

Dupa cum vedeti aveti temei legal pt situatia dvs, nu ramane decat actiunea in instanta si probata temeinicia ei cu referire la perioada cand ati crescut-o, la afectiunea reciproca dintre dvs si la refuzul mamei de a va permite vizitarea copilei.
Este data fata recent la mama tatăl avind mandat de arestare preventivă dar și ea este decăzut din drepturi la copiii din relația anteriora

-Nu mai citați integral mesajele cărora le răspundeți. Apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să postați un mesaj nou. Mulțumesc-
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu e decazut din drepturi, daca era, nu ii se dadea acest copil, vi s-ar fi dat in plasament dvs,

Alte discuții în legătură

Părinți și bunici Tache viorel Tache viorel As dori sa ma lămuriți într-o situație mai delicată..în urma cu 23 de ani am înfiat o fetiță avea 9 zile am crescuto i-am oferit toate condițiile.sa ... (vezi toată discuția)
Concubinul poate duce fetita in vizita la parintii lui fara acordul mamei? alina.livia alina.livia Traim in concubinaj din 2006 in apartamentul meu, proprietate personala. Din relatia noastra a rezultat o feita, acum in varsta de aproape 5 ani. In vara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: ... Maria MM. Maria MM. Buna ziua! Va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: fratele meu este in proces divort si stabilirea programului de vizita pentru fiica sa minora ... (vezi toată discuția)