avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinul poate duce fetita in vizita la parintii lui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinul poate duce fetita in vizita la parintii lui fara acordul mamei?

Traim in concubinaj din 2006 in apartamentul meu, proprietate personala. Din relatia noastra a rezultat o feita, acum in varsta de aproape 5 ani.
In vara relatia noastra s-a terminat. L-am prins pe concubin ca are alta relatie. A continuat sa locuiasca cu noi"de dragul fetitei". Dupa nasterea fetitei noastre, sora concubinului meu a venit si ne-a marturisit ca a fost violata de tatal lor. Din acel moment noi am incetata orice relatie cu parintii concubinului meu. Au trecut aproape 5 ani de atunci, timp in care, repet nu am avut nici un fel de contact cu ei.
Acum, m-am trezit ca el doreste sa duca fetita in vizita la parintii lui. Am zis ca nu sunt de acord sa mearga acolo. A zis ca o duce oricum. Atunci eu am zis ca merg si eu cu ei. A zis ca nu am ce cauta eu acolo. Atunci am propus alta solutie, sa vina ei sa viziteze fata, daca li s-a facut asa dor deodata. A zis ca nici asa nu se poate. Intrebarea mea e urmatoarea: poate sa duca fetita acolo, fara acordul meu, intr-un astfel de mediu?
Teoretic poate duce copilul, iar bunicii paterni chiar au dreptul de a mentine relatiile cu nepoata.

Daca va temeti pt integritatea copilei, solicitati sprijinul Protectiei Copilului.
Parerea mea este ca tindeti sa creati probleme in mod inutil.
E bine sa il lasati daca nu fuge cu copilul.
ati discutat cu tatal fetitei despre motivul care va determina sa va opuneti relatiei dintre bunic si fata dvs?
Incercati sa ii explicati temerile dvs si sa il convingeti sa fie in permanenta prezent cat e fata dvs acolo. Nu trebuie sa fiti dvs prezenta, e suficient ca tatal sa fie alertat si sa-si protejeze copila.
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
mirebire, utilizator
Bunicii paterni pot exercita dreptul lor de vizitare.In cazul in care vor fi obstructionati, se pot adresa instantei de judecata, in vederea stabilirii unui program de vizitare.



Legea nr. 272/2004, care, în cuprinsul art. 14, stipulează: copilul are dreptul de a menţine relaţii personale şi contacte directe cu părinţii, rudele, precum şi cu alte persoane faţă de care copilul a dezvoltat legături de ataşament, are dreptul de a-şi cunoaşte rudele şi de a întreţine relaţii personale cu acestea, precum şi cu alte persoane alături de care copilul s-a bucurat de viaţa de familie,



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minora Mary Ăgapie Mary Ăgapie Nepoata crescuta de mine de la 6luni___3,9luni mama refuza relația mea cu fata (vezi toată discuția)
Program de vizitare...sora ararin ararin Buna ziua Am o fetita de 2 ani dintr-o relatie de concubinaj. In momentul de fata nu ma mai inteleg cu tatal ei, ceea ce a dus la lipsa oricarui contact ... (vezi toată discuția)