avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 600
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 600

Buna ziua,
Am o intreprindere individuala care in anul 2017 nu a realizat venituri peste 22800lei. Totodata am un contract ca persoana fizica cu casa judeteana de pensii.
Intrebarea mea este daca nu depun declaratia 600 beneficiez de asigurari sociale de sanatate si daca contractul cu casa de pensii este valabil cu conditiile sa platesc in continuare ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:01, 22 Ianuarie 2018
Pentru ca venitul net de la I.I. este sub plafon, nu trebuie sa depuneti d600 dar puteti sa o depuneti totusi si sa optati sa platiti doar cass pe I.I. pentru a fi asigurata la sanatate. Contractul cu casa de pensii poate mere asa in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din cedarea folosintei bunurilor-d600 slungoci slungoci In anul 2017 am incasat din chiria unui apartament 25000 lei. Din continutul declaratie 600 rezulta clar ca la CAS se ia in calcul venitul net, adica 25000lei ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite ii damaceanu damaceanu am infiintat o ii si vreau sa stiu daca pe langa cei 16% impozit ,5,5 % sanatate din venitul net mai trebuie sa mai platesc si alte taxe . am auzit ca ar mai ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 jonel jonel Sotia mea (pensionara) are venituri din cedarea folosintei bunurilor si conform Deciziei de Impunere, Venitul net estimat in anul 2017 este mai mic decat 22800 ... (vezi toată discuția)