Buna ziua,
Am un PFA suspendat pentru ca am nascut si sunt in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani. Cheltuielile mele cu PFA-ul se reduceau in mare la plata abonamentului Orange, intretinere spatiu (functionez in apartament proprietate personala cu contract de comodat), abonament internet, Romtelecom. Pe perioada suspendarii ce cheltuieli am voie sa bag in contabilitate? Evident, venituri n-am. Mentionez ca sunt platitoare de TVA si de impozit pe venit (nu norma de venit!), deci e vorba de declaratia 300.
Astept un raspuns urgent!!!! Multumesc.
dar in cazul RJIP nu exista solduri initiale si solduri finale? ma gandesc ca pentru banii numerar exista un plafon maxim (ca in cazul casei, unde nu ai voie sa ai mai mult de o suma max la un moment dat). sau iar fac confuzie intre reg casa si RJIP? in RJIP trebuie sa scriu sold initial si/sau sold final pentru fiecare zi? pentru ca daca nu exista solduri, chiar nu mai conteaza ca se aduna sume mari.
nu, nu exista solduri, nu exista total, decit totalul de la sfirsitul anului fiscal , acela al veniturilor si al cheltuielilor, diferenta lor fiind baza impozabila. Nu exista plafon maxim- cred ca v-ati gindit la plafonul din og 15 , cea cu disciplina financiara - og 15 nu se aplica pfa .
Notiunea de retragere numerar presupune partida dubla- ies banii de undeva si intra altundeva .
La pfa avem partida simpla , care e simpla , nu pentru ca e simpla , ci pentru ca nu e dubla - cum imi place mie sa spun :D