avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decontare curs de calificare in vederea înființării ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decontare curs de calificare in vederea înființării PFA

Buna ziua,
As dori sa stiu daca exista posibilitatea deducerii costului aferent cursului de calificare urmat in vederea înființării PFA avand in vedere ca a fost emis doar bon fiscal si nu factura sau chitanță. Cum se poate trece in jurnalul de plăți si încasări si de ce document poate fi însoțit. Mentionez ca bonul fiscal datează cu 2 luni inainte de înființarea PFA.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 17:44, 24 Ianuarie 2018
Legal, nu puteti deduce decat cheltuielile efectuate in scopul afacerii si pentru care puteti prezenta documente justificative care sa contina elementele de identificare ale PFA-ului. Prin urmare, nu cred ca puteti deduce o asemenea cheltuiala.
Daca totusi vreti neaparat sa o includeti. puneti bonul fiscal pur si simplu, atasand si diploma obtinuta. E un pic la limita si e foarte posibil sa nu fie acceptata aceasta cheltuiala in cazul unui control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere combustibil auto. Bogdan62 Bogdan62 Buna ziua,ce trebuie sa fac pentru a deduce cheltuiala cu combustibilul masinii personale,pe care o folosesc si la PFA-ul pe care-l am .Folosesc masina si la ... (vezi toată discuția)
Asistent in asig de brokeraj/registrul-jurnal de incasari si plati Caddy23 Caddy23 buna, Cu modificare codului fiscal 2016, ca si asistent in brokeraj de asigurari eram nevoit sa ma inregistrez la finante , am intrat in categoria profesiilor ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui autoturism pe un pfa cu credit bancar stefan0990 stefan0990 Buna ziua, Intentionez sa accesez un credit pentru achizitionarea unui autoturism. Am un PFA pe norma de venit unde tin eu contabilitatea in partida simpla ... (vezi toată discuția)