avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Asistent in asig de brokeraj/Registrul-jurnal de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Asistent in asig de brokeraj/Registrul-jurnal de incasari si plati

buna, Cu modificare codului fiscal 2016, ca si asistent in brokeraj de asigurari eram nevoit sa ma inregistrez la finante , am intrat in categoria profesiilor libere, am primit un cui ! Ce se intampla cu acest registru (Registrul-jurnal de incasari si plati ), se preda la finante la sfarsti de an, se completeaza,doar pentru eventuale controale de la finante ? Am cumparat de exemplu o stampila, dar nu am primit factura, doar un bon fiscal stampilat, este deductibil din impozitul pe profit,pot trece in acest registru fara factura ?
Combustibilul,abonamentul de telefonie mobila, cum se deconteaza ?
Cel mai recent răspuns: Caddy23 , utilizator 10:04, 10 Septembrie 2016
RJIP nu se preda ci se tine la sediu, completat la zi pe baza actelor doveditoare in caz de control.
Treceti in el valorile si la data de pe documentele de incasare/plata, nu din facturi. Treceti valorile totale chiar daca o sa va intalniti cu situatia in care aveti si cheltuieli deductibile limitat cum e cheltuiala cu carburantul. Dar aveti grija ca pe bonul de la benzinarie sa apara cui-ul si numarul masinii. Nu se va trelua automat totalul anual din r5jip si trece in declaratia 200.
Da, puteti sa deduceti cheltuiala cu stampila pe baza de bun fiscal dar de acum insistati sa va dea factura.
Cheltuiala cu telefonul mobil si cu internetul va fi deductibila doar daca e facut contractul direct pe profesia liberala, nu pe persoana fizica.
Multumesc pentru raspuns, ajutor !

As mai avea o intrebare legat de RJIP, daca se totalizeaza lunar, adica in fiecare luna incep o foaie noua,cum se procedeaza ca formal si estetic sa fie ok,ce se intelege prin totalizare lunara la acest registru ?
Nu e nevoie sa incepeti pagina noua. Faceti totalul lunii in cauza si la randul urmator incepeti cu inregistrarile lunii urmatoare. E posibil ca intr-o luna sa aveti doar cateva pozitii si nu are rost sa scrieti cateva randuri in pagina si sa treceti la una noua.
Incasarile prin banca , cu ce act pot dovedi (am un cont curent,comisionul intra in fiecare luna pentru luna anterioara ?
Cereti extrasul de cont la fiecare 1 a lunii pentru luna precedenta si puneti-l la dosarul cu actele contabile.

Alte discuții în legătură

Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)
Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)