avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptie invocata de instanta!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptie invocata de instanta!

buna seara!
instanta mi-a invocat exceptia lipsei calitatii procesuale active, si evident ca a admis-o.
la condica scrie CU APEL.
intrebarea este in cate zile pot face apel si unde se va judeca apelul, daca fondul unde am discutat exceptia este la tribunal?

multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
goldfish, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:26, 27 Octombrie 2009
despagubiri min fin publice.
a ramas in pronuntare pe exceptie.
deci la exceptii, termenul cailor de atac este tot de 15 zile?
Daca spuneati si sectia la care v-ati judecat, poate era mai clar. Asta ati solicitat dvs., probabil, intrebarea mea se referea la cum a fost calificat litigiul de catre instanta.
Hotararile in care sunt parte si Finantele se ataca, de regula, cu recurs dar spuneti ca in condica scrie "cu apel". Si termenul de declararea a caii de atac a recursului este tot de 15 zile de la comunicarea hotararii.
Codul de procedura civila nu reglementeaza alte termene de exercitare a cailor de atac, dupa cum instanta s-a pronuntat asupra fondului sau numai pe exceptii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc, este litigiu civil
cum 15 zile, cand ieri cand am fost la arhiva nu adusese dosarul, desi au trecut aproape doua saptamani de la pronuntare si arhivarul mi-a zis ca asupra exceptiei trebuia sa fac apel in 5 zile.

ok avand in vedere ca exceptia invocata de instanta este cea a lipsei calitatii procesuale active a mea, consider ca este o exceptie absoluta iar judecatorul trebuie sa se pronunta asupra ei prin hotarare nu prin incheierea de sedinta, deoarece oricum prin admiterea acestei exceptii invocate de instanta, procesul nu mai continua si atunci nu inteleg de ce va da si o incheiere si o hotarare.

in fine, ar fi bine sa astept comunicarea acasa si in functie de ea sa fac apelul?
nu mai sunt in termenul de 5 zile dar as mai fi in cel de 15 zile...insa nu stiu cum a motivat instanta respingerea actiunii admitand aceea exceptie.

astept parerea voastra:">
1-Instanta trebuie sa se pronunte prin hotarare motivata asupra exceptiei ridicate
2-Admiterea exceptiei are drept consecinta incetarea procesului
3-Art 282 Cod procedura civila
Termenul de apel este de 15 zile de la comunicarea hotararii daca legea nu dispune altfel

4-Pana la parcurgerea motivarii hotararii ,orice comentariu este de prisos ,pentru ca instanta are probele la dosar si este suverana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs respins ContSters82334 ContSters82334 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire.M-am judecat cu angajatorul, am castigat procesul partial, daunele morale nu mi-au fost acordate ... (vezi toată discuția)
Ce formulez, apel sau recurs in vechiul cod de procedura civila eusaisapte eusaisapte Am primit hotararea de la judecatorie, cu drept de recurs in 15 zile. Impotriva acesteia fac apel sau recurs? Mi se pare ca nu ma incadrez la apel conform ... (vezi toată discuția)
Hotarare data fara drept de apel cristiana11 cristiana11 as dori sa stiu in ce conditii o [b]hotarare se da fara drept de apel, adica doar cu recurs in termen de 15 zile [/b]Mentionez cu hotararea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)