avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distinctie art 10(1) b) si art 10(1) d) cpp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distinctie art 10(1) b) si art 10(1) d) cpp

buna ziua,

cum faceti distinctie intre cele doua articole?
am gasit in practica in felul urmator:
- pe 10(1)b) : lovire din culpa ce necesita 7 zile de ingrijiri medicale, contract de inchiriere nerespectat
-pe 10(1)d) : primirea unor foloase, dar in scop licit

de exemplu, pe ce litera se incadreaza efectuarea unor lucrari care nu produc degradari (art 217 cp) si exercitarea profesiei fara drept(art 281 cp) cand partea nu are autorizatie, dar legea speciala trateaza fapta drept contraventie?

_____
Art. 281. - Exercitarea fãrã drept a unei profesii

Exercitarea fãrã drept a unei profesii sau a oricãrei alte activitãti pentru care legea cere autorizatie, ori exercitarea acestora în alte conditii decât cele legale, dacã legea specialã prevede cã sãvârsirea unor astfel de fapte se sanctioneazã potrivit legii penale, se pedepseste cu închisoare de la o lunã la 1 an sau cu amendã.

Cel mai recent răspuns: dislexic , utilizator 17:53, 30 Octombrie 2009
dislexic, am crezut ca te-ai lamurit....:) problema a fost discutata ... dar mai e timp pana duminica...

:))) m-ai prins....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune provocate de vecinii din bloc Xantipa Xantipa As dori sa aflu temeiul legal in baza caruia pot actiona in instanta vecinul de deasupra apartamentului meu care,refuzand sa remedieze defectiunea de la ... (vezi toată discuția)
Vandalizarea autoturismului hsimona hsimona va rog sa ma ajutati cu legi din ro care ma apara impotriva vandalizarii masinii de catre vecinii rau intentionati.au aruncat intentionat cu cani si borcane in ... (vezi toată discuția)
Distrugere? mariussika mariussika Buna seara, acum 2 zile am chefuit intr-un bar cu niste baieti cam mult la un moment dat m-am rezemat de un aparat mecanic care a cazut pe jos stricandu-se ... (vezi toată discuția)