avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuz plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuz plata pensie alimentara

buna seara,momentan sunt in proces de divort si plata pensiei alimentare revine in atributia fostului sot...intrebarea mea ar fi daca as putea sa refuz sa mi se plateasca aceasta pensie alimentara sau e obligat prin lege sa o plateasaca?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 10:20, 19 Octombrie 2009
Art. 101 -Codul familiei.

Parintii sunt datori sa ingrijeasca de copil. Ei sunt obligati sa creasca copilul, ingrijind de sanatatea si dezvoltarea lui fizica, de educarea, invatatura si pregatirea profesionala a acestuia, potrivit cu insusirile lui, in conformitate cu telurile statului, spre a-l face folositor colectivitatii.
Puteti sa stabiliti cu fostul sot sa nu va plateasca pensia alimentara,propuneti si in instanta acest lucru si instanta va stabili daca este cazul sau nu sa-l oblige la plata pensiei.
Renuntarea la actiunea privind incasarea pensiei alimentare pentru intretinerea copiilor si incetarea procedurii in legatura cu aceasta se admite , daca renuntarea nu contravine intereselor copilului (art. 35 C.P.C.).
[ link extern ]
B-)
ganditi'va, totusi , ca pensia alimentara este de fapt o pensie de intretinere a minorilor, este dreptul lor, nu al parintilor carora li se da custodia minorilor
cugetati bine daca merita sa'i privati de acest drept
In principiu nu puteti renunta dvs. la plata pensiei de intretinere, aceasta pensie fiind dreptul minorului, iar nu al dvs. personal. Renuntarea , contravine intereselor copilului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cand o hotarare emisa de instanta este incalcata de fostul sot ? jewelled jewelled Am intentat divort in februarie 2009 din motive de violenta familiala si acesta s-a finalizat in septembrie 2009. Desi a fost doar divort fara partaj, fostul ... (vezi toată discuția)
Sfat simisf simisf Buna ziua. Pentru a inainta o actiune de solicitare pensie de intretinere major (pana acum nu a avut) pe dispozitiile carui articol din codul familie sa imi in ... (vezi toată discuția)
Curator chn chn tatal copiilor mei a decedat in urma cu aproape 3 ani; copiii sunt minori ( 9 si 11 ani) si sunt mostenitorii legali ai tatalui lor; la moartea lui, Primaria ... (vezi toată discuția)