avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... COMPENSARE in caz de LICHIDARE?!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

COMPENSARE in caz de LICHIDARE?!

Buna,

Am o creanta la unul din debitori, care e in lichidare, i se vand bunurile, s-au scos la licitatie si voiam sa va intreb daca pot sa-mi iau ambalaje si marfa inapoi contra sumei pe care mi-o datora...sau trebuie neaparat sa se liciteze si apoi toata suma se imparte creditorilor?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: fany22 , utilizator 02:56, 28 Octombrie 2009
am uitat sa intreb daca eu pot sa ma prejint la licitatie si sa-mi "cumpar" inapoi lucrurile pe care mi le datoreaza.

Legea 85/2006 spune: Art. 52. - Deschiderea procedurii de insolvenţă nu afectează dreptul unui creditor de a invoca compensarea creanţei sale cu cea a debitorului asupra sa, atunci când condiţiile prevăzute de lege în materie de compensare legală sunt îndeplinite la data deschiderii procedurii.
Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare angajata angajata Se poate compensa o factura mai mare de 10.000 ron si mai veche de 30 de zile fara a trece prin IMI daca una dintre parti este in insolventa si compensarea a ... (vezi toată discuția)
Compensare datorii intre doua societati dintre care una in faliment clauaime22 clauaime22 Intrebarea mea este care sunt sansele ca un judecator sa hotarasca compensarea datoriiilor intre doua societati in cazul in care procesul este intentat de ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat- inregistrare carabela_anca carabela_anca O societate straina A vinde marfa unei societati B din Romania. Aceasta presteaza un serviciu unei societati C din Romania. Societatea A si societatea C sunt ... (vezi toată discuția)