avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Provocarea ilegala a avortului - jurisprudenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Provocarea ilegala a avortului - jurisprudenta

Ma poate indruma cineva in vederea gasirii de jurisprudenta in domeniul provocarii ilegale a avortului?
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 11:52, 19 Octombrie 2009
CODUL PENAL spune: Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra vietii,
integritatii corporale si sanatatii, asezate in sectiunea II, cap. I, t. II, art. 185, C. pen., partea speciala, si consta in intreruperea cursului sarcinii, prin orice mijloace, savarsita in vreuna din urmatoarele imprejurari: in afara institutiilor medicale sau cabinetelor medicale autorizate in acest scop; de catre o persoana care are calitatea de medic de specialitate; daca varsta sarcinii a depasit patrusprezece saptamani.
Poate va ajuta:
[ link extern ]
Decizie din 1978:
[ link extern ]
Un articol din 2002:
[ link extern ]
Pe site-ul Inaltei Curti, dar aveti mult de cautat…
[ link extern ]

Nu cred ca sunt publicate prea multe sentinte / decizii in acest sens…
La arhivele instantelor puteti gasi, daca are cineva rabdare sa caute, sau cautati dv in arhiva daca aveti o adeverinta de practica – in ipoteza ca sunteti studenta; sau o aprobare (motivata serios) de la presedintele instantei…

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avortul in romania pana la ce varsta este permis? marketing1234 marketing1234 as vrea sa stiu care este baza legala cf careia avortul este permis pana in 14 saptamani- lege, ordonanta de urgenta, hotarare etc? Ma intereseaza numarul si ... (vezi toată discuția)
Avort - intrerupere sarcina dupa 16 saptamani teresa_annamaria teresa_annamaria Buna ziua! As dori sa aflu daca exista vreo prevedere care ingradeste sau interzice avortul dupa varsta de 16 saptamani. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Vatamarea corporala grava ContSters75393 ContSters75393 Pe acest articol de lege impacarea partilor inlatura efectul cauzei penale? O persoana a fost agresat iar in urma acestei agresiuni i-au fost acordate 61 zile ... (vezi toată discuția)