avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare Top Factoring. Mă pot opune prelucrării ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare Top Factoring. Mă pot opune prelucrării datelor cu caracter personal?

buna ziua as dori un ajutor un raspuns referitor la top factoring am avut un abonament la orange pana in anul 2014 care nu am mai platit pe motivul ca am ramas fara loc de munca am avut si niste pr0bleme etc astazi 23 01 2018 primesc mail de la top ca trebuie sa dau suma de ..
dacă nu asta e scris de ei e lung dar va rog astept un raspunsvederea colectarii debitelor restante, operatorul TOP FACTORING S.A., cu sediul in Bucuresti, str. Dinu Vintila, nr. 11, et. 1 si 2, Sector 2, reprezentant al Cesionarului, va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal (respectiv, dar fara a se limita la: nume, CNP, adresa, telefon, e-mail, cod abonat, sumele datorate pe categorii, contract de prestari servicii, facturi, plati efectuate, documente de identitate, loc de munca/calitate de pensionar, venituri etc) conform Legii 677/2001 (si incepand cu 25.05.2018 potrivit Regulamentului General Privind Protectia Datelor nr. 679/2016), prelucrarea fiind inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub nr. 3164.
Datele cu caracter personal prelucrate sunt fie date furnizate la data incheierii ori pe parcursul derularii contractului de prestari servicii, date obtinute din bazele de date publice sau date obtinute in baza dispozitiilor legale si/sau contractuale de la institutii publice. Scopul prelucrarii de date este colectarea creantelor restante, iar temeiul juridic este constituit de interesul legitim al operatorului de a obtine executarea obligatiilor pe care vi le-ati asumat contractual. Datele vor fi prelucrate pana la recuperarea integrala a creantei, precum si o perioada de 5 ani dupa recuperarea integrala, in baza obligatiilor legale ale operatorului.
Operatorul Top Factoring S.A. poate transmite datele dumneavoastra catre, dar fara a se limita la: prestatori de servicii postale, furnizori de solutii IT, prestatori de servicii de printare si anvelopare, avocati, executori judecatoresti, instante de judecata, detectivi privati, societati afiliate etc, avand sediile fie pe teritoriul Romaniei, fie pe teritoriul Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European.
Cu referire la prelucrarea descrisa anterior, aveti dreptul de a solicita operatorului Top Factoring S.A. accesul la date, rectificarea sau stergerea datelor; totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii si, incepand din 25.05.2018, dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii si dreptul la portabilitatea datelor. Va puteti exercita aceste drepturi in scris, la adresa postala a operatorului, sau contactand responsabilul pentru protectia datelor la adresa de e-mail dpo@topfactoring.ro. Aveti dreptul de a va adresa cu plangere referitoare la prelucrare catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa din Bucuresti, Str. G-ral Ghe. Magheru, nr. 28-30, Sector 1, e-mail anspdcp@dataprotection.ro.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iulia08 , utilizator 23:19, 3 Februarie 2018
Cum sa procedati? Daca veti fi exectat silit veti introduce la instanta competenta o contestatie la executare prin care veti invoca dupa caz prescriptia ori alte neregularitati procedurale. Povestea cu datele personale tine doar de deschiderea unui canal de comunicare cu debitorul, si ulterior la momentul potrivit, hash, sunteti executat.
Pai eu vreau sa ajung la o intelegere cu eii amiabil sa nu se ajunga pana la executare silita si stiu de la orange ca nu au voie sa,divulge datele corect?
In cazul prezentat au voie, deoarece oragneul al cesionat creanta, asa ca automat a divulgat si datele dvs catre cesionar (pai altfel cum?). Notificarea cesionarului se referea la prelucrarea datelor dvs in continuare fata de terti (pentru ca aceste firme storc debitorii ca pe lamai, adica in afara de datorii, culeg de pe spatele debitorilor tot ce se poate culege). Deci, revenind, orangeul nu a incalcat nicio norma. Iar, daca dvs doriti sa faceti intelegere mergeti la ei si achitati si ati inchis problema. Oricum, cu sau fara acordul dvs, datele dvs sunt acum prin Luxemburg si prin Olanda, nu le mai sterge nimeni in veci din serverele lor.
Uitati ce scrie deci am dreptul sa nu le dau acordul nu ?Cu referire la prelucrarea descrisa anterior, aveti dreptul de a solicita operatorului Top Factoring S.A. accesul la date, rectificarea sau stergerea datelor; totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii si, incepand din 25.05.2018, dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii si dreptul la portabilitatea datelor. Va puteti exercita aceste drepturi in scris, la adresa postala a operatorului, sau contactand responsabilul pentru protectia datelor la adresa de e-mail dpo@topfactoring.ro. Aveti dreptul de a va adresa cu plangere referitoare la prelucrare catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa din Bucuresti, Str. G-ral Ghe. Magheru, nr. 28-30, Sector 1, e-mail anspdcp@dataprotection.ro.
Da, eu am inteles perfect ce ati scris, este expresia unui regulament european cu privire la prelurarea datelor cu caracter personal aplicabil din 25 mai 2018, insa dvs nu ati inteles ca deja datele dvs sunt diseminate catre alte entitati, iar ceea ce vi se solicita este o formalitate fara nicio relevanta practica pentru dvs. Interesul in toata povestea este acum doar sa fiti executat silit, spre exemplu pentru 500 lei si sa mai platiti speze de 2500 lei. Treaba cu protectia datelor personale este praf in ochi.

Alte discuții în legătură

Preluarea datelor cu caracter personal Gaal Gaal Buna ziua, Am o societate care colecteaza deseuri de la persoane fizice. In baza bonului de cantar intocmesc o adeverinta de plata a deseurilor, in care trec ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta Poker10 Poker10 NOTIFICARE DE PLATA Top FAcToRING S. R. L., companie specializatia in recuperarea creantelor in toate modalitile prevazute de lege, in calitate ... (vezi toată discuția)
Cum se mai vând datele cu caracter personal Unudepestrada Unudepestrada Context: O verisoară i-a luat fiului ei un apartament, ca să nu mai platească chirie. Baiatul este atit de aerian, că maica-sa mă pune pe mine să îl ... (vezi toată discuția)