avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Întrebare impozit pe venit din pictură
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Întrebare impozit pe venit din pictură

Vreau sa intreb timp liber pictez daca vand trebuie sa platesc impozit venit.
Am fost la Anaf si acolo a zis ca nu pot pt,sint persoana privata.
Vreau sa raman persoana privata pt pictez timp liber
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Una este ca pictati de hobby si alta este ca pictati ca sa vindeti (asta este deja o afacere, nu mai este hobby). De dumnevoasra depinde cum va definiti "prestatia". Ce trebuie sa stiti este ca veniturile sunt impozabile, in conditiile in care se face din asta o afacere, chiar si personala, pe CNP. Impozitarea este prevazuta la art. 114, ciod fiscal, venituri din alte surse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare haine pictate manual Remus_Rares Remus_Rares Buna ziua , As dori sa va intreb , in ce conditii pot vinde produse handmade fara a fi in ilegalitate? se poate face acest lucru fara a fi PFA ,sau SRL. etc.? ... (vezi toată discuția)
Tablou fals. LISONELTA300 LISONELTA300 Eu am falsificat un tablou asa de bine ca expertii in arta au spus ca este un original. Cu toate acestea nu vreau sa vand tabloul, am vrut doar sa testez pe ... (vezi toată discuția)
Handmade/bricolaj/arta kartago kartago Buna ziua, As dori, in timpul meu liber, sa fac diverse produse handmade ( mici tricotaje, tablouri, felicitari, bijuterii, alte obiecte mici de bricolaj) ... (vezi toată discuția)