avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sechestru imobiliar,
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sechestru imobiliar,

buna seara , intrebare: daca un locatar este dat in judecata de o asociatie , pana la terminarea procesului primirea hotararii judecatoresti definitive , asociatia de proprietary are voie , poate sa I puna sechestru imobiliar pe apartament?. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:51, 29 Ianuarie 2018
De cand as. prop. "pune sechestru imobiliar"?
]Faceti confuzie cu aplicarea de catre asociatie a privilegiului imobiliar, ceea ce este cu totul altceva, insa - aceasta prerogativa a as. prop. trebui sa urmeze , mai intai o alta procedura:
- debitorului i se calculeaza penalitati;
- debitorului i se aplica privilegiul imobiliar:
- daca debitorul continua sa nu-si achite debitul, atunci, unele asociatii il someaza in scris - ca poate omu' nu stie de ce trebuie sa achite debitul la asociatie; aceasta faza nu este obligatorie...;
- in final, singura cale de recuperare a debitului este instanta, eventual ex. jr.
Daca asta ati vrut sa intrebati?
Daca debitorul este in instanta, este posibila aplicarea de catre as. prop. a privilegiului imobiliar care nu face altceva decat sa blocheze proprietarul sa-si instraineze locuinta, fara stirea as. prop.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Restante mari intretinere, executare silita NatydeaV NatydeaV Avem un restantier pe scara care a acumulat la intretinere datorii in valoare de 15.000 RON (de 3 ani nu a platit intretinearea). Acum riscam sa ramanem fara ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar otto2007 otto2007 Buna ziua, Asociatia a dat in judecata un proprietar pt restante la intretinere. A facut cerere si pt instituirea de privilegiu imobiliar ceea ce s-a si ... (vezi toată discuția)