avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii imobil nou cumpărat prin Prima casă. Pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii imobil nou cumpărat prin Prima casă. Pot folosi asigurarea de la bancă?

Buna ziua.
Am cumparat un apartament nou in octombrie 2016. Inca din iarna trecuta au aparut problemele: mucegai, condens, apa pe jos in cantitati mari). Apartamentul se degradeaza rapid din cauza asta: parchetul se umfla, mobilierul s-a stricat ( umflat + mucegait). In conditiile in care nu exista motive sa se faca mucegai ( ptr ca respect tot ce e cazul ca sa evit formarea mucegaiului - aerisesc zilnic, temperatura constanta in casa nici prea ridicata nici scazuta, nu usuc absolut nimic in casa) - exista vreo modalitate de a determina dezvoltatorul sa repare problemele pe costul lui? Pot folosi asigurarea de la banca ? ( apartamentul este cumparat prin Prima Casa deci asigurarea este in favoarea bancii).
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Marica_sz , utilizator 23:16, 31 Ianuarie 2018
Ar fi interesant de aflat cate etaje are casa si in ce consta in fapt, "apa in cantitati mari care vine de jos", cum vine? pe unde vine? iese prin parchet?, in cat timp se acumuleaza?, tzashneste?, trebuie descrisa putin situatia pentru a ne face o idee.
Casele se fac in general cu subsol, pentru instalatia sanitara, tevile sunt "pe afara"?
Userul a precizat, este apa din condens, iar constructia este P+E fara subsol (exista si blocuri P+4 fara subsol). Condensul pe langa pereti, probabil peretii de 25, o nimica toata, se face condens cu usurinta, cald - rece, plus apa din betonul neuscat si condensul este gata. Se poate remedia cu o buna izolatie perimetrala pe exteriorul cladirii, insa cum se va face in mod precis, doar expertul poate spune.
Multumesc pentru raspunsuri. Nu ma consoleaza ideea ca si alte imobile sunt la fel. Ptr ca daca ar fi fost construit bine, nu se intampla asa ceva. Stiu persoane care au cumparat case, deci tot parter si nu au nicio problema. Iar mucegaiul este daunator ptr sanatate
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
claudiah28, utilizator
Ma refeream la subsol cum sunt cele de la bloc. Aici nu exista sub noi o incapere, ca sa-i zic asa. E casa direct pe pamant. ( ma rog cu fundatie).
Apa e condens, cum am zis mai sus, format pe langa pereti. Am pus calorifere mai mari in ideea ca poate nu fac fata camerelor dar degeaba.
In baie curge apa pe faianta. Sub mobilierul de baie se aduna o cantitate insemnata. Si e ce se scurge de pe pereti. Geamul il las deschis zilnic dar fiind iarna nu-l pot lasa continuu.

cyan a scris:

Ar fi interesant de aflat cate etaje are casa si in ce consta in fapt, "apa in cantitati mari care vine de jos", cum vine? pe unde vine? iese prin parchet?, in cat timp se acumuleaza?, tzashneste?, trebuie descrisa putin situatia pentru a ne face o idee.
Casele se fac in general cu subsol, pentru instalatia sanitara, tevile sunt "pe afara"?

Am interpretat eronat mesajul, nu l-am citit cu atentie, ati spus "apa pe jos in cantitati mari", "parchet umflat", am crezut ca apa ar veni "de" jos, si am batut campii cu "ape curgatoare"! :(
Trebuie facuta o expertiza tehnica daca fenomenul este prezent in toate imobilele, viciu de proiectare si/sau executie. Ati putea apela si la asigurare dar trebuie notificat si dezvoltatorul sa vedeti ce justificare au pentru situatia in care sunteti si ce masuri vor lua pentru remedirea ei.

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari, spatiu primarie nefolosit la parter amyclau amyclau Buna seara. Stiu ca atunci cand la ultimul etaj al unui bloc se izoleaza din cauza ca ploua in casa etc. toti proprietarii din blocul respectiv contribuie la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ... Giulianisi Giulianisi Buna ziua, Exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ferestrelor de la subsol pe perioada anotimpului rece? Locuiesc la parter si in fiecare ... (vezi toată discuția)
Vecin ce nu doreste sa plateasca o lucrare a asociatiei Elian_Cismileanu Elian_Cismileanu Buna ziua, Suntem o asociatie de locatari a unui bloc nou din Constanta , dat in folosinta in anul 2009. Blocul are 5 etaje, 15 apartamente, fara subsol, si ... (vezi toată discuția)