avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii imobil nou cumpărat prin Prima casă. Pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii imobil nou cumpărat prin Prima casă. Pot folosi asigurarea de la bancă?

Buna ziua.
Am cumparat un apartament nou in octombrie 2016. Inca din iarna trecuta au aparut problemele: mucegai, condens, apa pe jos in cantitati mari). Apartamentul se degradeaza rapid din cauza asta: parchetul se umfla, mobilierul s-a stricat ( umflat + mucegait). In conditiile in care nu exista motive sa se faca mucegai ( ptr ca respect tot ce e cazul ca sa evit formarea mucegaiului - aerisesc zilnic, temperatura constanta in casa nici prea ridicata nici scazuta, nu usuc absolut nimic in casa) - exista vreo modalitate de a determina dezvoltatorul sa repare problemele pe costul lui? Pot folosi asigurarea de la banca ? ( apartamentul este cumparat prin Prima Casa deci asigurarea este in favoarea bancii).
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Marica_sz , utilizator 23:16, 31 Ianuarie 2018
Am chemat dezvoltatorul inca de anul trecut si i-am aratat ce se intampla. A tot ridicat din umeri. Ca nu stie care ar fi cauza.
Ca sa nu mai zic ca in faza de constructie am insistat foarte tare sa izolam sub parchet cu polistiren iar el ne-a asigurat ca nu e cazul.
O sa mai incerc o discutie cu el si daca nu e dispus sa modifice izolatia o sa caut un expert sa vedem unde s-a gresit.
Multumesc, mi-ati fost de ajutor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa demarati procedura de judecata urgent pentru ca acusi vine vara si condensul dispare si dezvoltatorul o sa spuna ca de fapt s-a format de la rufele pe care le uscati in interiorul incaperilor si asa mai trece un an si inca un an si se prescrie extinctiv dreptul dvs la actiune.
Probabil constructorul nu a izolat podeaua de beton - sub beton se pune un strat de polistiren peste care se toarna betonul. Tot la fel fundatia trebuie izolata iar daca este apa multa se face sant de jur imprejurul constructiei si se dreneaza apa. Ce mai puteti face e o izolare pe interior - polistiren, sapa peste si apoi gresie sau parchet. Pana va veti judeca cu constructorul pot trece si 10 ani. Daca deschideti procesul cereti sa i se puna poprire pe o anumita suma de bani in cont ca gaj ca nu falimenteaza si inchide firma.
Daca nu gasiti intelegere din partea dezvoltatorului/antreprenorului, sesizati instanta de judecata conform art.1709- 1710 Cod civil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă vorbesc din perspectiva unui om care lucrează în domeniul construcțiilor și știe cum se construiește în ziua de astăzi. Ceilalți participanți la discuție au mare dreptate în privința timpilor de uscare a betonului, pentru ca acesta să fie considerat uscat trebuie să stea aerisit o perioadă cuprinsă între 60-90 de zile pentru fiecare etapă în parte. Hidroizolația clădirii trebuie neapărat să se facă inclusiv la fundație.
Termoizolația clădirii începe de la fundație în sus și nu doar la pereți și tavane, trebuie izolat absolut orice colțișor de beton.
Aveți alee pe lângă casă? Dacă da, verificați să aibă cel puțin 70 de centimetri, dacă nu va trebui să vă turnați pentru că aceasta poate fi o sursă de umiditate la fundație și atunci betonul prin capilaritate ridică apa în casă.
Aveți geamuri termopan? Dacă da, noile tehnologii vă permit să lăsați geamul pe micro-ventilație (o distanțare a cercevelei de toc de câțiva mm care permite aerului să circule în voie și nu lasă apa să intre în caz de ploaie) lăsând mânerul geamului la jumătatea cursei dintre deschis-normal și oscilo-batant.
Căutați un expert în domeniul eficienței energetice, ei au niște camere de termoviziune cu care puteți afla pe unde vă intră frigul în contact cu aerul din casă.
Atenție mare, dacă mucegaiul apucă să se instaleze în tencuială, nu îl mai scoateți de acolo până când nu dați jos toată tencuiala și aplicați alta!
Până una-alta, puteți menține umiditatea în casă sub control cu ajutorul unui dezumidificator de aer electric și curățați orice pată de mucegai cu apă oxigenată, nu cu clor.

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari, spatiu primarie nefolosit la parter amyclau amyclau Buna seara. Stiu ca atunci cand la ultimul etaj al unui bloc se izoleaza din cauza ca ploua in casa etc. toti proprietarii din blocul respectiv contribuie la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ... Giulianisi Giulianisi Buna ziua, Exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ferestrelor de la subsol pe perioada anotimpului rece? Locuiesc la parter si in fiecare ... (vezi toată discuția)
Vecin ce nu doreste sa plateasca o lucrare a asociatiei Elian_Cismileanu Elian_Cismileanu Buna ziua, Suntem o asociatie de locatari a unui bloc nou din Constanta , dat in folosinta in anul 2009. Blocul are 5 etaje, 15 apartamente, fara subsol, si ... (vezi toată discuția)