avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... S-ar putea obține brevet?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

S-ar putea obține brevet?

Bună ziua! Am inventat o maioneză cu conținut redus de calorii (ex;o maioneză din comerț, făcută după rețeta de bază, are la 800gr/produs - 5000 de calorii). Eu am redus unele ingrediente din rețeta de bază și am adăugat un ingredient nou. Am obținut la 800gr de produs - 1600 calorii. Se poate scoate brevet?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 02:41, 31 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tineti neaparat, fireste! Legea zica ca:
"Un brevet poate fi acordat pentru orice inventie avand ca obiect un produs sau un procedeu, in toate domeniile tehnologice, cu conditia ca aceasta sa fie noua, sa implice o activitate inventiva si sa fie susceptibila de aplicare industriala"
Tehnic vorbind, ati redus continutul de grasime (e singura varianta de reducere a caloriilor), l-ati inlocuit cu apa si ati adaugat un agent de ingrosare (trebuie mentinuta vascozitatea).
Daca puteti convinge OSIM-ul ca ati indeplinit cerintele dintre ghilimele si, in plus, achitati toate anuitatile, sunteti inventatoare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere brevet de inventie Rebecca_2011 Rebecca_2011 Se acorda brevet de inventie pe produs, pe procedeu sau nu se acorda pentru un produs existent, dar pentru care se folosesc alte metode de concepere, cu ... (vezi toată discuția)
Brevetare produs sebastain sebastain ma intereseaza ce demersuri trebuie sa fac daca am o idee revolutionara si pe care vreau sa o brevetez vreau sa am drept de autor asupra ei si unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare reteta produse cosmetice handmade II67 II67 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se poate inregistra o reteta de produs cosmetic natural ( sapunuri, lotiuni, sampon, creme diverse). Este o diferenta ... (vezi toată discuția)