LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului Accesează live evenimentul
Bună ziua! Am inventat o maioneză cu conținut redus de calorii (ex;o maioneză din comerț, făcută după rețeta de bază, are la 800gr/produs - 5000 de calorii). Eu am redus unele ingrediente din rețeta de bază și am adăugat un ingredient nou. Am obținut la 800gr de produs - 1600 calorii. Se poate scoate brevet?
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca tineti neaparat, fireste! Legea zica ca:
"Un brevet poate fi acordat pentru orice inventie avand ca obiect un produs sau un procedeu, in toate domeniile tehnologice, cu conditia ca aceasta sa fie noua, sa implice o activitate inventiva si sa fie susceptibila de aplicare industriala"
Tehnic vorbind, ati redus continutul de grasime (e singura varianta de reducere a caloriilor), l-ati inlocuit cu apa si ati adaugat un agent de ingrosare (trebuie mentinuta vascozitatea).
Daca puteti convinge OSIM-ul ca ati indeplinit cerintele dintre ghilimele si, in plus, achitati toate anuitatile, sunteti inventatoare!
Brevetare produs
sebastain
ma intereseaza ce demersuri trebuie sa fac daca am o idee revolutionara si pe care vreau sa o brevetez vreau sa am drept de autor asupra ei si unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)