avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA + venituri chirii - declaratie 600
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA + venituri chirii - declaratie 600

Am infiintat un PFA cu norma de venit anul trecut in septembrie. Normele de venit cumulate anul trecut pe perioada functionarii sunt de 8822 lei.

In plus, am mai avut venituri din chirii tot anul 2017, aproximativ 2000 lei/luna.

Am platit CASS pentru ambele deja.

Trebuie sau nu sa depun declaratia 600? Si daca da, voi plati CASS o singura data anul acesta la nivelul salariului minim? Sau o sa ma trezesc ca platesc de 2 ori CASS, o data pentru veniturile din chirii si inca o data pt PFA?
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
mg150, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:35, 29 Ianuarie 2018
Nu conteaza daca ati platit anul trecut cass. Anul acesta platiti o singura data raporta la acel plafon 22800 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pfa 2018 eugenoros eugenoros Am 2 surse de venit: pfa si chirie. Sunt pensionar asadar nu platesc CAS. Scenarii si intrebari pentru CASS 2018: 1. Venitul cumulat 2017 sub limita impusa ... (vezi toată discuția)
Cass pe venituri din mai multe surse respect_ respect_ Dupa cum am inteles acum se plateste CASS pe fiecare venit care depaseste plafonul de 22800 RON. Asta inseamna ca daca incasez 30.000 ron de doua ori, din ... (vezi toată discuția)
Venituri din cedarea folosintei bunurilor-d600 slungoci slungoci In anul 2017 am incasat din chiria unui apartament 25000 lei. Din continutul declaratie 600 rezulta clar ca la CAS se ia in calcul venitul net, adica 25000lei ... (vezi toată discuția)