avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renunt contract leasing auto ???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renunt contract leasing auto ???

Buna ziua!
DORESC SA RENUNT LA UN CONTRACT DE LEASING auto, cat mai rapid si cu cat mai putine probleme...motivul : nu-mi mai permit sa platesc rate. E vb de contract cu Porsche Leasing.
Daca sunt la zi cu ratele, si doresc sa renunt la contract, care e cel mai pesimist scenariu ?
Merci mult
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:58, 19 Octombrie 2009
Puteti cesiona catre alt utilizator contractul, cu acordul firmei de leasing, daca gasiti o persoana care sa vrea masina//ventual sa va plateasca avansul si care sa corespunda financiar ( i se face analiza dosarului). In acest caz totul e roz, ii predati masina dupa ce semneaza toata lumea cesiunea ( dvs, el, firma de leasing).
Varianta sa lasati masina la leasing e mai putin roz, pentru ca s-ar putea sa ramaneti fara masina si sa platiti restul contractului - de obicei exista o clauza care prevede ca daca inceteaza din culpa utilizatorului ( adica imposibilitatea de plata) se plateste in continuare.
Eu stiu un caz in care s-a discutat prieteneste cu leasingul, s-a predat masina pt 6 luni, timp in care utilizatorul nu a platit nimic, apoi a luat-o inapoi si a reluat contractul ( dupa ce si-a revenit cu banii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare lesing-nu mai am bani de rate George Gabriel George Gabriel Buna ziua , va rog urgent un sfat . Am preluat o masina pe firma si nu imi mai permit sa platesc ratele au inceput sa fie din ce in ce mai greoaie , sunt ... (vezi toată discuția)
Renuntare contract leasing avraj avraj Am un leasing auto pe cabinet medical, medicina de familie intr-o comuna. Veniturile cabinetului s-au diminuat considerabil in ultimul timp si nu mai pot ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta grigorevasile grigorevasile Mi s-a cesionat datoria pe care o am la o firma de leasing,dupa doi ani de la predarea autoturismului.Mi se pretinde sa achit ratele pe care le am de plata ... (vezi toată discuția)