avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in care ,angajatorul, nu a trecut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in care ,angajatorul, nu a trecut toată perioada lucrata .

După șapte ani , mai am vreo șansă să îndrept ceva: am lucrat trei ani ,fără întrerupere, la un magazin, cu contract de munca ,ca vânzătoare; nu au vrut sa îmi dea adeverință cu anii lucrați acolo, abia cînd am luat cartea de munca de la ITM am văzut că nu mi-au trecut perioada lucrata, integral! Mi-au trecut o luna ,au întrerupt contractul, apoi au mai trecut o perioada de cinci luni ,și atât! Mi-au furat doi ani jumate din cei trei lucrați fara întrerupere! Ce as mai putea face acum? Vă mulțumesc mult pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 30 Ianuarie 2018
Dreptul la actiune este prescris, din pacate, daca au trecut deja 7 ani, nu se mai poate face nimic, Verificati insa sa nu fie o situatie de declaratii nedepuse (se poate intampla sa fi avut un contabil mai delasator), asta se poate remedia. Daca insa declaratiile sunt depuse, dar nu aveti vechime, probabil a-ti fost trecuta in pontaje / state / declaratii cu concediu fara salariu sau nemotivat, acesta fiind si motivul pentru care vechimea nu a fost inregistrata.
Ce inseamna intrerupere ?
Întreruperi: adică acești trei ani i-am lucrat efectiv, în întregime, nu am plecat din acel loc de muncă, după cum reiese din cartea de munca!
Cand ati ridicat carnetul de munca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta vechime lg 263/2010 androneoana androneoana Buna ziua. Va rog sa ma lamurit in legatura cu golurile de productie, absente nemotivate, C.F.P. In adeverintele pe care le eliberam fostilor salariati ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? elena banisor elena banisor buna seara am o intrbare sper ca cineva sa citeasca sa primesc un raspuns Am 59 ani si 7 luni am lucrat la Filatura de Bumbac ( Central industrie ... (vezi toată discuția)
Intreruperi in cartea de munca Nelia2583 Nelia2583 afecteaza intreruperile din cartea de munca la calculul ajutorului de somaj? (vezi toată discuția)