avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Eliberare adeverinta vechime Lg 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Eliberare adeverinta vechime Lg 263/2010

Buna ziua. Va rog sa ma lamurit in legatura cu golurile de productie, absente nemotivate, C.F.P. In adeverintele pe care le eliberam fostilor salariati trebuiesc stipulate daca in perioada luctata au beneficiat de A.N., G.P. sau C.F.P.
In cooperatii se lucra in acord , in functie de norma de lucru, luau bani mai putin sau mai mult fata de salariu de incadrare, dar contributia la pensie se platea la salariu de incadrare, cel trecut pe cartea de munca.
De pilda: o salariata are salariu de incadrare de 2336lei. A lucrat efectiv in acord 133h. Salariu tarifar ore lucrate este de 1848 lei. Salariul realizat dupa norma este de 2165 lei. La pensie s-a platit 3% la salariul de incadrare. Intrebarea este urmatoarea: Daca luna a avut 168h iar ea a lucrat 133h diferenta este gol productie? In state , diferenta de ore (168-133)=35h nu se regaseste ca G.P. , nemotivat, cfp., deoarece salariatul a contribuit la pensie la salariul de incadrare de 2336 lei., ca si cand a lucrat toata luna.


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:48, 27 Septembrie 2015
Dupa parerea mea,
-absente nemotivate sunt orele/ zilele (mentionate in pontajul lunar) cand salariatul nu s-a prezentat la serviciu;
-golurile de productie sunt perioadele in care prin decizii ale firmei nu s-a lucrat din diferite motive - lipsa materii prime, lipsa desfacere, etc.;
-concediile fara plata sunt perioadele (zile, ore), mentionate ca IFP in pontaj, pentru care salariatul a facut cerere de invoire fara plata.
Toate aceste perioade trebuiau mentionate in carnetul de munca si pontaje, pana in 2011 si in pontaje si REVISAL ulterior.
Potrivit art.16 alin.5 C.mun., absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea in munca.

Obligatia angajatorului de a elibera salariatului adeverinte este prevazuta de Codul muncii la art. 34 si la art.8 alin.3lit.b din HG 500/2011. Astfel, la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Prin urmare, adeverintele de vechime vor cuprinde si mentiuni cuprivire la absentele nemotivate si/sau CFP de care a beneficiat salariatul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document ... EugenGA EugenGA Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document pe care acesta trebuie sa îl semneze, dacă vrea sa îl treacă absent nemotivat? ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate Vali12 Vali12 Am lucrat in cadrul unei societati in perioada iulie 2014 - martie 2015 cu CIM pe perioada nederminata. Dupa incetarea CIM cu acordul partilor, am solicitat ... (vezi toată discuția)
Pontaj absente nemotivate consttantin consttantin Buna seara, Va rog, daca puteti, sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am un salariat angajat cu contract cu timp partial(6 ore/zi), care a fost angajat ... (vezi toată discuția)